STIŽE 'SKYFALL'

Berenice Marlohe i Naomie Harris: Stižu nove Bond djevojke, one su fatalne i žustre na okidaču

Prije pedeset godina prekrasna Honey Rider kao prva Bond djevojka izronila je iz mora u oskudnom bijelom bikiniju noseći u rukama školjku i pjevušeći stihove pjesme “Underneath the Mango Tree”. Švicarka Ursula Andress u prvom akcijskom trileru iz franšize, “Dr. No”, postavila je standard za sve buduće Bond djevojke, kojih je u razdoblju od 1962. do 2012. godine bilo ukupno pedeset i šest. Najnovije ljepotice koje će se 26. listopada predstaviti u novom, 23. nastavku filma o agentu 007 “Skyfall” su Francuskinja Berenice Marlohe i Britanka Naomie Harris.

Obje su svjesne koliko su se pozicija i uloga ženskih likova u kultnoj filmskoj franšizi promijenile tijekom godina . I sam Daniel Craig redefinirao je ulogu agenta 007, postavši opasan i uglađen u isto vrijeme, pa su producenti zaključili kako je stiglo vrijeme da i Bond djevojke, uz ljepotu, dobiju još neke osobine karakteristične za likove u akcijskim trilerima. Film “Skyfall” prikazuje obje verzije ženskih likova, ali s vidljivim razlikama.

- Za Bond djevojke više nije dovoljno da samo izgledaju dobro. To je možda tako bilo u prošlosti, ali vremena su se promijenila - kaže Naomie Harris koja u filmu roni, vozi, puca i ponaša se poput prave ratnice. Tridesetšestogodišnja Naomie Harris glumi Evu, potpuno odjevenu britansku agenticu koja je izuzetno brza na okidaču. Ona je u filmu, kako kaže, gotovo jednaka Bondu. Nepoznata ljepotica dobila je ulogu nakon što su je odbile čak tri megapopularne zvijezde, Angelina Jolie, Charlize Theron i Thandie Newton, a Naomie se Danielu Craigu pridružila na snimanju u Pragu.

- Eva je u misiji koja loše završava i kada joj M, koju igra Judi Dench, naredi da puca, Bond u unakrsnoj vatri prima metak - otkrila je Britanka. Prije snimanja scena s automatskim oružjem Naomie Harris je trenirala dva puna mjeseca. Njoj se pridružila 33-godišnja Parižanka Berenice Marlohe, koja igra neodoljivu Severine. Svojom egzotičnom ljepotom Berenice, čija je majka Francuskinja a otac porijeklom iz Kambodže, redatelja Sama Mendesa navodno osvojila na audiciji u Pinewood studiju. Ona i u filmu igra Francuskinju Severine s izraženom mračnom stranom, a zaposlena je kod negativca, Raoula Silve, kojega glumi oskarovac Javier Bardem. Zasad je nepoznata publici izvan domovine, ovo je njezin debi na filmu s engleskoga govornog područja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 02:55