NATAŠA JANJIĆ KAO HEIDI

Ecija Ojdanić pred sam porod oživjela legendarnu djevojčicu

Priča o veseloj bosonogoj curici koja je ostala bez roditelja i odrasla uz djeda već gotovo 150 godina osvaja dječja srca

ZAGREB - Kazalište Moruzgva, nakon predstave za odrasle “Gola u kavezu” , odlučilo se na pripremanje “Heidi”, predstave za djecu i sve one koji taj roman pamte iz djetinjstva. Priča o veseloj bosonogoj djevojčici koja je ostala bez roditelja i odrasla uz djeda u Alpama već gotovo 150 godina pronalazi put do dječjih srca.

Lik koji pršti optimizmom

- Ima mnogo razloga zbog kojih smo se odlučili na uprizorenje te mnogima najdraže knjige iz djetinjstva. Lik Heidi pršti optimizmom i entuzijazmom, a to je i glavni motivacijski postupak predstave - ističe Ecija Ojdanić, producentica predstave.

Glumački ansambl predvođen je redateljem Ivanom Leom Lemom, glavnu ulogu Heidi tumači Nataša Janjić, a ostalih devet likova utjelovit će glumci Davor Borčić, Iva Mihalić te Gordan Bogdan. Da djeca mogu biti zahtjevnija publika složila se i Ojdanić.

- Djeca su uvijek zahtjevniji od odraslih, ne mogu se pretvarati da im se nešto sviđa ako to nije slučaj. Katkad su čak i okrutno iskrena, jednostavno im ne možeš lagati - smatra Ecija, koja će i sama ovih dana po drugi postati majka.

Predstava, među ostalim, potiče važnost prijateljstva, ali i važnost obrazovanja te zbog promicanja takvih vrijednosti ova kazališna skupina namjerava posjetiti cijelu Hrvatsku.

Pretpremijera 20. studenog

- Literarni predložak Heidi još je atraktivan novim generacijama, a pošto je dio obavezne školske literature u svim osnovnim školama, mislim da će interes za predstavu biti velik - zaključila je Ojdanić. Pretpremijera predstave zakazana je za 20. studenog u Centru za kulturu Stara Trešnjevka, a svečana premijera očekuje se u veljači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:19