OTVARANJE I ZATVARANJE OI U LONDONU

Glazbenici na Olimpijadi zaradili 2,2 milijuna funti

Svečanosti otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u London donijele su engleskoj glazbenoj industriji zaradu od 2, 2 milijuna funti.

Kako piše BBC, nastupi engleskih pjevača na Olimpijskim igrama povećali su prodaju albuma i skidanje glazbe s internetskih servisa. Prema službenim podacima, nakon zatvaranja OI prodano je dodatnih 250 tisuća albuma i downloadirano pola milijuna pjesama. Analiza koju je izradila Britanska glazbena industrija, pokazala je kako je najbolje prošla Emeli Sande čiji je album već u prodaji nadmašio Adelin CD.

Rast popularnosti

Da je riječ o direktnom utjecaju Olimpijskih igara na rast popularnosti, najbolje pokazuju podaci o broju prodanih primjeraka prije tog događaja i nakon njega. Tjedan uoči Igara pjesma Emeli Sande “Read All About It Part Three” prodana je u samo 449 primjeraka, a tjedan dana poslije u čak 45 tisuća primjeraka. Povećanu prodaju svojih djela imali su i Kate Bush, The Who, Mike Oldfield, Brian Eno, Chemical Brothers.

Rekordna prodaja

Prvenstveno je riječ o pjesmama koje su ti glazbenici izveli na ceremonijama, a u drugim slučajevima i cijelim albumima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:31