PREMINULA DIVA

ISTOPILO SE BOGATSTVO POKOJNE AMY WINEHOUSE Od 10 milijuna funti, zbog dugova ostalo tek 180 tisuća

Samo 180 tisuća engleskih funti ostalo je od ukupnog bogatstva pokojne pjevačke dive Amy Winehouse , za koju se procjenjivalo da je na vrhuncu svoje slave vrijedila oko 10 milijuna funti.

Silni novac istopio se nakon što su njezini roditelji podmirili sve njezine račune i dugove unatrag dvije godine. Amyn otac Mitch Winehouse otkrio je medijima kako su on i njegova bivša supruga Janis morali podignuti kredit od 600.000 funti kako bi pokrili troškove zatvaranja financijskih poslova svoje kćeri.

Trošila bez razmišljanja

Amy je za života, naime, trošila novac ne razmišljajući o budućnosti, a kad je imala ona, imali su svi oko nje. Navodno je samo za drogu trošila i po tisuću funti dnevno, kupujući je za sebe i sve svoje prijatelje. Živjela u kući od 1,8 milijuna dolara, trošila po 20.000 funti u samo jednom odlasku u kupovinu, osiguranje je plaćala 250 funti po danu. Također, nesebična pjevačica plaćala je svojim dečkima i prijateljima i stanarine, kupovala im odjeću i vodila ih na putovanja. Osim toga, davala je novac za sve humanitarne projekte za koje su je pitali.

- Amy je bila kao beba, nije mogla prestati dijeliti novac drugima i njezin otac je znao da je već potrošila veliki dio - izjavio je prijatelj Alex Foden. Procenjuje se da će se njezina ostavština značajno poboljšati nakon što se izračuna dobit od albuma prodanih nakon smrti. Oba studijska albuma “Frank” i “Back to Black” zabilježila su veliki skok u prodaji nakon njezine smrti. Premda su njezini roditelji naslijedili svu njezinu imovinu, naslijedili su i dugove. Svejedno, trude se donirati što više, posebno za mlade s problemima s ovisnošću.

Velikodušni roditelji

Amyn otac Mitch je u znak ljubavi prema kćeri oformio zakladu Amy Winehouse, koja pomaže mladima koji boluju od ovisnosti.

Također, svu zaradu od prodaje svoje knjige o kćeri je donirao, a jedna funta od Amynog posthumno objavljenog kompilacijskog albuma “Hidden Treasures”, također ide u dobrotvorne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:58