TRAGEDIJA

NAKON 17 GODINA OBJAVLJEN POLICIJSKI TRANSKRIPT Ovako je izgledao zadnji dan života pjevača INXS-a

Michael Hutchence je s bivšom suprugom Boba Geldofa, Paulom Yates imao kći Tiger Liliy. Kako je Paula preminula brzo nakon Michaelove smrti, Bob Geldof je odgojio njigovu kći kao svoju.
 Screenshot/YouTube

Michael Kelland John Hutchence, frontmen grupe INXS preminuo je prije 17 godina i to pod nerazjašnjenim okolnostima, a mnogi se i danas pitaju što se to dogodilo 22. studenog 1997. godine.

Novine Herrald Sun sad su objavile transkript sa detaljima istrage u kojima glavni inspektor objašnjava zašto misli da se Michael ubio.

No, krenimo od početka. Bend INXS tad su bili velike zvijezde te su taman trebali krenuti na veliku turneju. Sa Michael je trebala krenuti i Paula Yates s kojom je imao kći Tiger Lily. Kako je Paula iz prethodnog braka s Bobom Geldofom imala još tri kćeri, a turneja na koju su planirali ići bila je u Australiji, Paula je morala dobiti suglasnost od suda da kćeri koje ima s Geldofom mogu ići s njima.

Bob Geldof se žalio sudu na to te nije htio dopustiti da se dogodi da ne vidi kćeri po nekoliko mjeseci pa je sve otezao.

Zbog toga je Michael postajao tjeskoban i nervozan, a dan prije sudske rasprave bio je u hotelu Ritz Carlton u Sidneyju gdje je čekao da mu Paula javi što se događa u Londonu. Društvo su mu pravili glumica Kim Wilson te njezin dečko Andrew, a svi su pili i drogirali se u sobi.

Nakon što je rasprava odgođena za idući mjesec, Michael je poludio te u nekoliko navrata zvao Boba Geldofa te mu se prijetio.

Idućeg dana oko 10 sati ujutro svojoj menadžerici u New Yorku poslao je poruku 'Marta, Michael ovdje. Jeb**o mi je dosta svega!', a ona je odmah nazvala hotel. Kasnije je policiji ispričala da je Michael jedva mogao govoriti. Poslao je poruku i da neće doći na generalnu probu prije turneje čime je zabrinuo ostatak benda. Među ljudima koje je taj dan kontaktirao bila je i njegova bivša djevojka te dobra prijateljica Michelle Bennett koja je kasnije izjavila: 'Plakao je kao malo dijete i bio je jako uzrujan'.

Upravo zbog toga odlučila je otići do hotela i provjeriti je li sve u redu s njim. Kako nitko nije otvarao vrata od sebe niti se oglasio, ostavila mu je poruku.

Naposljetku je njegovo tijelo pronađeno u toj istoj sobi, bio je potpuno gol i ležao iza vrata.

Njegova majka, prijatelji, kolege pa čak i psihijatar tvrde kako Michael nije bio depresivan niti je išta naslućivalo na to da bi mogao počiniti samoubojstvo.

Glavni istražitelj unatoč tome svemu smatrao da je riječ o samoubojstvu. 'Uzrok smrti je vješanje. U uzrok smrti nije uključena druga osoba pa formalnom istragom ništa ne bismo postigli', napisao je u svoj zapisnik i zatvorio istragu karakterizirajući slučaj kao 'samoubojstvo'.

Zaključio je kako se Michael htio objesiti remenom, a nakon vješanja je kopča pukla i zbog toga je pao glavom prema podu.

Manje od tri godine kasnije, Paula Yates je također pronađena mrtva. Predozirala se heroinom. Kćeri koje je dobila u braku s Bobom Geldofom i onu koju je dobila s Michaelom odgojio je Bob Geldof. Naime, baka i djed, koji su trebali biti formalni skrbnici Tiger Lily dali su pravo na skrbništvo Bobu kako bi sve sestre skupa odrastale. Tiger Lily danas nosi i očevo i očuhovo prezime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:39