PREJAK ŠUT

ŠOKANTNO PRIZNANJE POZNATE PJEVAČICE 'Moj dečko je ubio legendarnog Jima Morrisona'

Marianne Faithfull tvrdi da je Jean de Breteuil frontmenu kultnih Doorsa dao prejak šut koji mu je presudio

Marianne Faithfull , poznata pjevačica i glumica, uzburkala je vode novom teorijom o smrti Jima Morrisona, legendarnog pjevača antologijske rock skupine The Doors.

Naime, Faithfull je stigla u London kako bi promovirala svoj novi studijski album te je dala intervju za Mojo magazin. U tom je razgovoru istaknula da ne voli London te da ju je tijekom prošlog boravka u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva jedan novinar pitao: “Zašto ste ubili Jima Morrisona?”

Potaknuta tim pitanjem, odlučila je konačno reći svoju istinu. “Nisam ubila Jima, ali znam tko jest”, izjavila je za magazin. Njezina priča vraća nas u 1971. godinu kad je Morrison boravio u Parizu, a ona je u taj grad došla sa svojim tadašnjim partnerom: Jean de Breteuil je bio član francuske aristokratske obitelji, ali je u tadašnjem svijetu rock zvijezda bio poznatiji kao osoba od koje se moglo bez većih problema dobiti heroin ili neku drugu sličnu supstancu, ukratko drogu.

Čim su stigli, Breteuil je rekao da mora žurno do Morrisona pa ju je ostavio samu. Faithfull, poznata i kao jedna od djevojaka Micka Jaggera, rekla je britanskom magazinu da je imala čudan predosjećaj, ali je ipak ostala u hotelu. “Intuitivno sam predosjećala probleme. Stoga sam pomislila - uzet ću nekoliko tableta i neću više biti ovdje. A on je otišao do Jima i ubio ga. Uvjerena sam da je to bila nezgoda. Sirota propalica.

Šut je bio prejak? Da. I umro je. A ja nisam znala ništa o tome. Kako bilo, svatko tko je bio u bilo kakvoj vezi sa smrću tog nesretnog momka, sad je mrtav. Osim mene”, ispričala je svoju priču Faithfull.

Kad je riječ o njezinu tadašnjem pratitelju, de Breteuilu, nije imala puno lijepih riječi za njega.

U autobiografiji je prije desetak godina napisala da je bio “strašan tip, netko tko je izgmizao ispod kamena. No, sviđalo mi se što je imao jedno oko žuto, a drugo zeleno. I uvijek puno droge. Sve se svodilo na drogu i seks”. De Breteuil se navodno, kako je još 2004. objavio The Daily Mail, često hvastao kako je upravo on prodao smrtonosnu dozu heroina i Janis Joplin. On je, pak, od droge skončao 1971. u Tangeru u Maroku.

Jim Morrison je pronađen mrtav u svom stanu u Parizu 3. srpnja 1971. godine i liječnici su zaključili da je smrt nastupila kao posljedica srčanog udara koji je potaknut ekstenzivnim opijanjem (prema nekim izvorima, Morrison je dnevno znao popiti i do 36 limenki piva).

Budući da nije bilo nikakvih naznaka zločina, nije provedena obdukcija pa je smrt pjevača Doorsa za brojne ljubitelje njegove muzike ostala izvor teorija zavjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:40