LOKALNE ATRAKCIJE

PUTOVANJE KROZ LIJEPU NAŠU NA NAJZABAVNIJI NAČIN Knjaz za HTV snima razglednice iz Hrvatske

 Biljana Gaurina / CROPIX

Popularni kreativac i voditelj Robert Knjaz sa svojom se produkcijskom kućom upustio u novi projekt, ovaj put za HTV, i trenutno snima na različitim lokacijama u Hrvatskoj. Njegova će se nova emisija najvjerojatnije naći u HTV-ovoj jesenskoj shemi.

Uspješni redatelj ovaj se put odmaknuo od klasične forme emisija u kojima smo ga navikli gledati i obilazi 50 lokacija diljem Hrvatske na kojima nastaju svojevrsne razglednice što traju desetak minuta. Kako smo i naviknuli od Roberta Knjaza, u svakoj će se razglednici, osim upečatljivih lokacija, naći i živopisni likovi koji će na osebujan način pridonijeti opisu nekih od najljepših dijelova zemlje. Kako je najavio Knjaz, to su mjesta koja “svatko treba vidjeti prije smrti”.

Uz lokalne atrakcije poput benkovačkog sajma životinja, najvećeg takvog kod nas, Knjaz se uputio i na povijesne znamenitosti poput dubrovačkih zidina, kao i u Trogir, obišao je prirodne ljepote kao što su Plitvička jezera ili Klis, a jednu od razglednica snimio je i na zadarskoj Kalelargi uz svesrdnu pomoć lokalnih komunalaca Dade i Vlade.

U njegovim će razglednicama gledatelji saznati i brojne zanimljive detalje, primjerice da je na zagrebačkoj tržnici Dolac nekada bilo groblje, ali i da potok Maduševac izvire na sasvim drugom mjestu od onoga na kojem je poznata fontana na Trgu bana Jelačića. U svakom slučaju, gledatelje čeka putovanje kroz Hrvatsku na najzabavniji način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:49