SPORT NA HTV-u

Za Vatrene navijalo više od milijun ljudi: Tekma Turske i Hrvatske drugi je najgledaniji sportski sadržaj ove godine

Zagreb, 151111. Stadion Maksimir. Uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO 2012. u Ukrajini i Poljskoj, izmedju Hrvatske i Turske.Na slici: Luka Modric.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Više od milijun ljudi pratilo je na HTV-u u utorak ogled hrvatske i turske nogometne reprezentacije na Maksimiru. Podaci kažu da je utakmicu gledalo 25, 4 posto ljudi, odnosno 1.058.792 gledatelja.

O iznimno visokoj gledanosti govori i podatak o velikom udjelu u gledanosti (SHR) od 47,7 posto, što znači kako je gotovo polovica od svih gledatelja koji su u tom trenutku bili pred televizorom pratilo taj susret na HRT-u.

Inače, nakon rekordne gledanosti utakmice Dinamo-Real od 26,5 posto koju je HRT prenosio 14. rujna, a koja je pak bila najgledaniji sadržaj uopće ove godine, uzvratni susret protiv Turske na Maksimiru drugi je najgledaniji sportski sadržaj od početka godine na svim nacionalnim televizijama.

- Veseli nas što od 25 svih najgledanijih sadržaja u 2011. godini na svim televizijama njih 10 otpada na sport na HTV-u. Time pokazujemo kako kvalitetnim programom možemo parirati i biti bolji od ostalih televizija - ocijenio je Bruno Kovačević, urednik Sportskog programa HTV-a i favorit Uprave javne televizije za glavnog urednika HTV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:29