FILM O PRINCEZI

Zagrebački HNK kao Royal Opera House u Londonu: Naomi Watts u ulozi Lady Di

ZAGREB - Jučer je zagrebački HNK glumio British Royal Opera House za potrebe snimanja filma ‘Uhvaćeni u letu” o princezi Diani i njezinoj ljubavnoj aferi s pakistanskim liječnikom Hasnatom Khanom. To je bila prilika da vidimo kako je australska glumica Naomi Watts utjelovila lik legendarne princeze.

Tri tjedna snimanja

Na setu je filmsku ekipu posjetila ekipa Hrvatskog audiovizualnog centra predvođena Hrvojem Hribarom i u društvu ministra poduzetništva i obrta Gorana Marasa. Film se snima u koprodukciji britanske kuće Eccose Films iz Londona i hrvatske MP - filmske produkcije d.o.o. iz Zagreba. Režiju potpisuje njemački redatelj Oliver Hirschbiegel poznat po filmu ‘Hitler: konačan pad”.

Slavna glumica u Hrvatskoj: Naomi Watts u Opatiji snima film o slavnoj Lady Diani!

Film tematizira posljednje dvije godine života tragično preminule britanske princeze Diane prema scenariju Stephena Jeffreysa, a snimat će se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj tri tjedna.

Replika Ritza

“Ono što nas posebno oduševljava je činjenica da u Hrvatskoj snimamo četiri različite zemlje - u subotu smo snimali Bosnu i Hercegovinu, odnosno poznatu scenu u kojoj Lady Diana grli ženu na groblju. Za par dana u Opatiji snimat ćemo glasovitu scenu u kojoj se Dodi i Diana ljube, tako da Opatija ‘glumi’ jug Francuske.

Trenutno stojimo u zagrebačkom HNK koji ‘glumi’ British Royal Opera House, gdje je hrvatski tim napravio vrlo vjernu repliku hotela Ritz, a u Rovinju ćemo snimati interijer jedne australske lokacije, za vrijeme njezina posjeta Australiji. Činjenica da možemo snimiti četiri različite zemlje u jednoj, što je vrlo rijetko, jedan je od razloga zašto smo odabrali Hrvatsku. Na ovom filmu trenutno radi 130 hrvatskih profesionalaca.”

FOTO Predivna Naomi Watts stigla u Hrvatsku gdje je započela snimanje filma o Lady Diani: Ispred zagrebačkog HNK dočekali je obožavatelji

Podrška Vlade

- Jako smo zadovoljni organizacijom. Svi su vrlo brzi i profesionalni, a redatelj, koji je na glasu kao vrlo zahtjevan, vrlo je zadovoljan lokalnom ekipom - rekao je jedan od producenata filma Robert Bernstein, koji je najavio mogućnost snimanja mini-seriju o Ianu Flemingu, kreatoru Jamesa Bonda i njegovim iskustvima iz 2. svjetskog rata također u Hrvatskoj.

Ministar Maras bio je na setu kako bi izrazio podršku hrvatske Vlade toj vrsti projekata koji se snimaju u Hrvatskoj. Proračun engleskih producenata za hrvatski dio snimanja je četiri milijuna kuna, a cijela produkcija teži više od deset milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:01