GLUMICA I KANTAUTORICA

‘DA MOJ DOBAR IZGLED OVISI O FRAJERU, BILA BIH NAJRUŽNIJA NA SVIJETU’ Mila Elegović prvi se put odvažila ispričati baš sve

Je li za moj dobar izgled zaslužan neki dobar frajer? Vjerujte, kada bi to ovisilo o frajeru, ja bih onda bila najružnija žena na svijetu, kaže Mila
 Biljana Gaurina / CROPIX

Mislim da bi ljudi trebali bježati od stereotipa. Nije dobro pristajati živjeti u ladicama u koje nas je netko strpao, a još je manje dobro ako smo sami sebe pospremili u tu ladicu. Umjesto toga, treba izaći, udahnuti, pogledati i isprobati nešto novo te vidjeti kojim će nas novim putem život povesti - smatra Mila Elegović koja u petak 22. siječnja nastupa na 63. Zagrebfestu.

Odlična u ‘Mamma Miji’

- Ovo je moj prvi festivalski nastup, pa nije čudo da imam tremu koju osjećam više kao autorica, nego kao interpretatorica pjesme. Jer, ja se na ovom festivalu prvi put pojavljujem i kao kantautorica. Stihove i glazbu za ljubavnu baladu ‘Hej ti, hej ja’, posvećenu ljudima koji ne odustaju od svoje ljubavi, napisala sam sama - kaže glumica koja je svoju glazbenu premijeru doživjela 2013. s pjesmom “Koka” s kojom se vinula na vrhove top-lista.

- I prije ‘Koke’ sam koketirala s pjevanjem, ali dugo mi je trebalo da sakupim hrabrosti, samopouzdanja, pa i vremena da se više posvetim glazbi, što je, tri godine kasnije, rezultiralo mojom prvom kantautorskom skladbom koju ću izvesti na festivalu prema kojem osjećam veliko poštovanje. Pamtim Zagrebfest iz njegovih najsjajnijih dana, a zauvijek ću pamtiti prekrasnu Maju Blagdan koja je tamo nastupila još 1992. s pjesmom ‘Santa Maria’- kaže Mila koja pjeva i u matičnom kazalištu, zagrebačkoj Komediji, i to u hit-predstavi ‘Mamma Mia’ za koju se i devet mjeseci nakon premijere još uvijek moraju rezervirati ulaznice.

Vrlo rijetke dobre uloge

- Uživam u ulozi Tanye, vesele razvedenice, koja mi je kao lik jako zabavna. Istodobno, žalosti me to što takvih uloga, pogotovo ako pričamo o glumicama starijima od četrdeset godina, nema mnogo više. Premda mnogo radim, dobra uloga zapadne me otprilike svakih sedam godina, no to nije samo moj usud. Nekako mi se čini da je naša kazališna scena postala mjesto s najviše klišea, a upravo toga u kazalištu ne bi smjelo biti. Kazalište bi i publici i glumcima moralo cijelo vrijeme nuditi nešto novo, neki izazov, baš kao što je meni Tanya bila svojevrsni izazov koji mi je omogućio da u ovim mojim godinama, a to su godine koje ja jako volim, nastupam kao subreta - govori 45-godišnja glumica koja izgleda znatno mlađe.

Žensko zadovoljstvo

- Nije tajna da moj dobar izgled zahtijeva mnogo odricanja. Ja uvijek govorim da pazim što unosim u svoje tijelo jer ga ne doživljavam kao kantu za smeće u koju se svašta može utrpati. Međutim, dobar izgled nije najvažniji i mislim da se žene mogu dobro osjećati u tijelima svih oblika i veličina, pod uvjetom da su zadovoljne. Dobar izgled nije imperativ, duša je mnogo važnija, a ako u duši nisi zadovoljan, nećeš dobro niti izgledati, odnosno to ti neće biti ni važno. Da bismo postigli unutarnji osjećaj zadovoljstva, trebamo raditi stvari koje volimo, živjeti na način koji nas potiče i veseli. Ljepota, smirenost i zadovoljstvo kreću od nas samih, pa mi je smiješno kada me pitaju je li za moj dobar izgled zaslužan neki dobar frajer. Vjerujte, kada bi to ovisilo o dobrom frajeru, ja bih onda bila najružnija žena na svijetu - otkriva Mila Elegović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 11:03