SCHWARZENEGGER POMEO KONKURENCIJU

‘I’ll be back’ je najpoznatija rečenica izgovorena u filmu

“I’ll be back”, ili u prijevodu s engleskog “Vratit ću se”, najpoznatija je rečenica ikad izgovorena u filmu.

Riječ je o istraživanju koje je napravila televizijska kuća Sky preko svog servisa za distribuciju filmova, a prema kojoj je ta fraza iz filma “Terminator” s Arnoldom Schwarzeneggerom , sa 16 posto glasova, zauzela prvo mjesto najpoznatijih filmskih rečenica.

Vječni klasik

Slijedi je sa 15 posto osvojenih glasova “Frankly, my dear, I don’t give a damn” (Iskreno, draga, nije me briga) koju u “Prohujalo s vihorom” Vivien Leigh izgovara Clark Gable . Treće mjesto pripalo je “Apollu 13” i izjavi “Houston, imamo problem”. Na listu su se uvrstile “Neka sila bude s vama” iz filma “Ratovi zvijezda”, “Ne, gospodine Bond. Očekujem da umrete” iz “Goldfingera”, kao i “Život je poput bombonijere. Nikada ne znate što ćete dobiti” iz “Forrest Gumpa”.

Izbačene legende

Neke od rečenica uvrštene u najpoznatije malo su iznenadile, primjerice iz serijala o agentu 007; očekivalo bi se da će biti poznatija fraza “Bond. James Bond” ili ako je baš konkretno u pitanju “Goldfinger” - “Martini. Shaken not stirred” koju izgovara Sean Connery naručujući martini, “promućkan, ali ne miješan”. Među najpoznatije izjave nisu se uvrstile čak ni rečenice iz “Čarobnjaka iz Oza”: “Nema mjesta poput doma” i “Toto, mislim da više nismo u Kansasu”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:23