BEZ MILOSTI

Cibona ispraćena zvižducima nakon teškog poraza

Protiv Montepaschija je Cibona upisala najteži poraz ikada u Euroligi, uz uvjerljivo najmanje ubačenih poena ikada
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Nakon odličnog otvaranja sezone Ciboni se dogodilo vrlo neugodno prizemljenje i otrežnjenje u vidu poraza 40-85 od Montepaschija. Dijelom taj poraz ide na račun objektivne razlike u kvaliteti, ali još i većim dijelom na račun potpunog raspada ‘vukova’ početkom drugog poluvremena. Odmah su pod pritiskom izgubili nekoliko lopti, a poslije 0-11 su se predali, prepustili sudbini, i željeli što prije nestati s parketa i iz dvorane. I s planete, kad bi mogli.

- Znao sam da nam se ovakvi porazi mogu dogoditi tijekom sezone... Imamo mlade igrače, a mladi igrači često čekaju starije da preuzmu odgovornost. No, u ovoj momčadi nema nikoga da preuzme odgovornost osim - njih samih - kazivao je Perasović. Šteta zbog pune dvorane, šteta zbog zvižduka kojima su (preostali) gledatelji počastili ‘cibose’ nakon završetka. Je, izgledalo je loše, povremeno i grozno, ali i na takve se neugodnosti trebalo pripremiti...

Ako se o nekoj košarci uopće može govoriti, onda kažimo da je u prvom dijelu Cibona držala kakav-takav priključak iako je i tada imala velikih problema. U prvom redu s organizacijom napada, jer je Montepaschi toliko pritiskao loptu i linije dodavanja da su domaći stalno šutirali na isteku napada, a u drugom redu s vlastitim šutem; promašili su prvih 11 pokušaja za tricu dok Zubčić nije pogodio za 20-26. Montepaschi je iskautirao suparnika do te mjere da su na Gordona stavili višeg i jačeg Hawkinsa, koji ga je pratio valjda i u hodnicima dvorane, a zadatak mu je bio natjerati ga da se muči u distribuciji lopte, ujedno mu onemogućavajući da se spušta na post poziciju, što je jedno od taktičkih oružja Cibone.

- S 27 izgubljenih lopti ne može se igrati ozbiljna košarka, a od toga smo ih 15 predali njima direktno u ruke i primili poene iz kontri. Propisno smo se osramotili, bilo mi je vrlo neugodno u drugom poluvremenu, i žao mi je zbog ljudi u dvorani i svih onih koji su očekivali da ćemo pružiti ozbiljan otpor. Možemo samo obećati da ćemo ubuduće bolje izgledati - dodao je Peras. Vidjeli smo košarku koja se igra u petoj brzini po prvi put ove sezone, ne i posljednji; u regionalnoj ligi može se uspješno ‘švercati’ i u trećoj, ali u Euroligi - ne ide.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:07