IZNENAĐENJE IZ TEL AVIVA

NOVI HRVAT U EUROLIGI Andrija Žižić napustio Astanu i došao u Izrael na potpis s Maccabijem!

34-godišnji hrvatski centar raskinuo je ugovor zbog neplaćanja sa Cibonom i skrasio se sredinom siječnja u kazahstanskoj Astani. No, tamo se, očito, neće dugo zadržati
 Ronald Goršić/CROPIX

Iza nas je vruć dan u Tel Avivu, jer Maccabi grozničavo traži centra koji bi pojačao ambicije momčadi Davida Blatta nakon što je zbog ozljede otpao Shawn James. Prva je informacija bila da će u Tel Aviv stići Darjuš Lavrinovič, centar Budiveljnika, no najprije je kijevski klub to demantirao da bi kasnije i sam Blatt plasirao informaciju da od toga neće biti ništa.

Onda se u predvečer po Europi počela valjati informacija da će u Tel Aviv stići - Andrija Žižić! Podjestimo, 34-godišnji hrvatski centar raskinuo je ugovor zbog neplaćanja sa Cibonom i skrasio se sredinom siječnja u kazahstanskoj Astani. No, tamo se, očito, neće dugo zadržati. Jer, već danas se očekuje kako će Žižić staviti potpis ugovora za još jednog europskog prvaka u svojoj karijeri. Naime, Žižić je igrao do sada, između stalih i za Split, Cibonu, Barcelonu, Panathinikos i Olympiacos, a sad bi trebao igrati za Maccabi, što znači da će to biti šesti europski prvak za kojega će zaigrati ovaj 207 cm visoki centar. Za one koji vole zanimljivosti...

Poveznica s Maccabijem ima dovoljno, David Blatt i Andrija Žižić imaju istoga agenta ( Miško Ražnatović), a svakako ovaj transfer požuruje i Nikola Vujčić, koji dobro zna koliko Maccabiju može pomoći Žižićevo iskustvo.

Iako u utorak navačer još nije bilo potvrde ovog transfera, sve je izgledalo kako će sve postati i službeno tijekom srijede. Žižić bi mogao zaigrati za Maccabi u Euroligi tek od osmog kola Top 16, što znači da će Maccabi morati ovaj i sljedeći tjedan igrati sa skraćenom rotacijom na poziciji centra u Euroligi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:37