POPIS ZA EUROBASKET

OTPAO STANKO BARAĆ Repeša objavio popis za Euro, na pripreme stižu Tomas i Draper

 Damir Krajač/CROPIX

Repešin popis 15 košarkaša koji će se boriti za 12 mjesta u autobusu za Celje nije ponudio veća iznenađenja. Na njemu je i Marko Tomas, a izbornik kaže da su ozljede ‘krive’ što u ozbiljnim kombinacijama nisu Barać, Pilepić, Hezonja, Babić, I. Ramljak...

- S Tomasom mi je bio dovoljan jedan razgovor ‘uživo’. Počelo je s izbjegavanjem mog pogleda, a završilo kako je i trebalo. Nužno je da tijelo dovede u optimalno stanje, kako bi nam koristio i u napadu, i zbog toga je već počeo raditi po posebnom programu. Posljednje dvije godine nije bio u takvom stanju, ali do Eurobasketa (počinje 4. rujna, nap. p.) je dovoljno vremena - objasnio je Jasmin Repeša kojem će pomagati Ivan Sunara i Mladen Erjavec, a za proučavanje suparnika zaduženi su Tomica Mijatović, Ivica Skelin i Slaven Rimac.

Pripreme i team building, kako ih je sam nazvao, počinju 20. srpnja.

- Baraća smo čekali do 30. lipnja, ali njegovo stopalo se nije oporavilo. Hezonja je operirao gležanj i nije potrebno da ovako mlad (18) prolazi kroz zahtjevan program kad nije sto posto spreman...

Dio kandidata se odmara, dio već sada radi po posebnom programu (neki samostalno, drugi zajednički u Zadru), a jedan je u žrvnju non-stop igranja. Dario Šarić na svojim plećima nosi U-19 reprezentaciju koja nastupa na SP-u. Po minutaži bi se ovo “nosi” moglo doslovno shvatiti. Ne sviđa se to niti Repeši...

- Dario je u nenormalnom ritmu utakmica s velikom minutažom i zbog toga moramo biti oprezni i pažljivi. Manje od 35 minuta igrat će samo ako mu dosude pet osobnih... Moramo ga osvježiti do početka priprema.

Ne bude li novih ozljeda već danas bi se mogla potvrditi barem desetorica putnika na EP. Najmanje šanse imaju braća Delaš. Odluči li se Repeša za šestoricu vanjskih igrača, upitan će biti i Stipčević, a kod visokih dvojba bi mogla biti Planinić ili Andrić.

- Želimo biti agresivni u obrani te pametnim trčanjem u napadu postizati veći broj lakih koševa. Odabrao sam one koji mogu biti dio tima, koji imaju želju igrati za reprezentaciju. Najbolji rezultat ostvarit će oni koji će više igrati timski. Cilj je biti među šest i izboriti SP, a kada smo tamo, ulazi se i u borbu za medalje.

Radić se probudio iz kome

Glavni tajnik Željko Drakšić izvijestio je o poboljšanju zdravstvenog stranja predsjednika HKS-a Danka Radića koji je nedavno pretrpio težak srčani udar.

- U ponedjeljak navečer Radić se probudio iz inducirane kome. Počeo je samostalno disati, vratio se u ‘samostalni život’. Liječnici su potvrdili da oporavak ide očekivanim tijekom.

POPIS ZA EUROBASKET: Roko Ukić, Dontaye Draper, Rok Stipčević, Ante Delaš, Marko Tomas, Kruno Simon, Bojan Bogdanović, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić, Lukša Andrić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:16