PRODAJA BLAGA

Prostranu raskid sa Zadrom, Delaš u Žalgirisu

Toni Prostran još je 5. siječnja potpisao pristupnicu za Zagreb, gdje je mogao završiti i Delaš, ali će košarkaški rasti u Sabonisovu dvorištu
 Jakov Prkić / Cropix

ZAGREB - Toni Prostran i Mario Delaš, dvojica juniorskih reprezentativaca koji su izabrani u najbolju petorku na prošlogodišnjem SP-u na Novom Zelandu, napustit će svoje matične klubove. I dok će Prostran ostati u hrvatskoj košarci, Delaš će igračku preobrazbu iz darovitog juniora u klasnog igrača na seniorskoj razini pokušati napraviti u dresu Žalgirisa.

- Ostalo je još samo pitanje dogovora o visini odštete između klubova. Ako se Split i Žalgiris dogovore, Delaš će potpisati ugovor na najmanje tri godine - rekao je Robert Jablan iz menadžerske agencije XL koja zastupa Delaša.

Delašev odlazak u Žalgiris prilično je velik obrat, s obzirom na to da se već danima u kuloarima baratalo informacijom da je sve dogovoreno oko prijelaza 19-godišnjeg centra u Zagreb, u paketu s Prostranom. Međutim, pregovori između klubova očito nisu otišli u željenom pravcu, pa je u prvi plan iskočio Žalgiris. Za Delaša je, inače, uoči sezone veliki interes pokazao španjolski Bilbao, pregovori su došli do završne faze, ali nisu finalizirani pa je Delaš ostao igrati A-1 ligu u Splitu.

Žalgiris Delašu nudi priliku za ubrzan razvoj i mnoštvo utakmica u čak tri lige u kojima klub iz Kaunasa igra: litvanskoj, pribaltičkoj i VTB ligi (8 klubova iz Rusije, Litve, Ukrajine, Latvije i Estonije). Naravno, otvara se i mogućnost igranja u Euroligi već ove sezone ako Žalgiris pobijedi Fenerbahçe u Istanbulu.

Obrat se dogodio i u slučaju Tonija Prostrana, Delašova suigrača iz juniorske reprezentacije. Iz Zadra je u utorak, samo dan nakon što su se čudili Prostranovom zahtjevu za raskid ugovora, stiglo priopćenje sljedećeg sadržaja: “Toni Prostran više nije član KK Zadar. Konačno je odlučeno da je sporazumni raskid ugovora u ovom trenutku najprihvatljivija opcija za obje strane. Prostran se odrekao svojih potraživanja prema klubu te zauzvrat dobio ispisnicu. KK Zadar Toniju Prostranu želi puno sreće i sportskih uspjeha u nastavku karijere.”

Prostran će, u to nema nikakve sumnje, karijeru nastaviti u Zagrebu, za koji je 5. siječnja već potpisao pristupnicu. Samo se čekao raskid ugovora sa Zadrom. Tako Prostran automatski stječe pravo nastupa za novi klub, za koji će ove sezone moći igrati u svim natjecanjima: NLB ligi, A-1 Ligi za prvaka i Kupu Krešimira Ćosića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:38