UČENIK PROTIV UČITELJA

REPEŠA O IZBORNIKU GRČKE 'Trinchieri mi je kao mlađi brat, živio je u kod mene u Italiji'

Nakon što je u subotu pobijedio sinove, Jasmin Repeša će u ponedjeljak igrati protiv mlađeg brata. Bit će to taktički dvoboj učitelja i učenika.

Talijan hrvatskih korijena Andrea Trinchieri (45) godinama je trenerski zanat usavršavao kod Repeše i danas je grčki izbornik.

Želio je puno učiti

Trinchieri je znanje svoga mentora kao spužva upijao tijekom rimskih godina, ali i za prethodnog Repešina izborničkog mandata. Naučio je puno. S Cantuom je igrao Euroligu te je dvaput (2010. i 2011. godine) proglašen talijanskim trenerom godine. Ovoga ljeta potpisao je unosni ugovor s ruskim Uniksom.

- ‘Trinka’ mi je kao mlađi brat - često kaže Repeša.

- Sjajan dečko. Nisam ga prihvatio samo zato što sam radio u Italiji. Imao je stravičnu želju nešto naučiti, a kako mu je mama iz Rijeke, savršeno govori hrvatski. Doživljavam ga kao svoga. Moje mišljenje je bilo da je prerano preuzeo inozemnu reprezentaciju. Grčki mentalitet se razlikuje od talijanskog i teško je u ovako kratkom vremenu postaviti reprezentaciju. Puno bolje su igrali u pripremama.

Motivacija Grka

Repeša mu je pomogao i ljudski, primivši ga svojedobno u svoj talijanski dom. Trinchieri je hrvatski jezik naučio kao dječak. Znao je i po četiri mjeseca godišnje provesti u Opatiji u kojoj su nekada posjedovali kuću.

Najsimpatičniji trener na Eurobasketu je nakon poraza od Slovenije bio utučen. Grčki novinari nemilosrdno su ga rešetali.

- Glavna zadaća mi je motivirati igrače kako bi pobijedili Hrvatsku, bez obzira na to imamo li jedan ili 0,1 posto šanse. Zamislite kako bi se osjećali da izgubimo, a kasnije Italija svlada Španjolsku…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:18