SVI SU SLOŽNI

'Roko je napravio pametan potez povratkom u Europu'

Dino Rađa i Joke Vranković u Ukićevu povratku u Europu vide isključivo pozitivne elemente
 AP

ZAGREB - Dino Rađa je prošao isti put, s tom razlikom što je u NBA otišao s daleko većom igračkom reputacijom i vratio se u Europu iako mu nije nedostajalo minuta. Nikad nije zažalio, a uvjeren je da neće ni Roko Ukić.

- Napravio je pametan potez. Ima 25 godina, važno mu je da igra, a igrat će Euroligu, borit će se za trofeje. Dobro je otići u NBA ligu, probati i vidjeti, ali to je veliki cirkus. Oko NBA je stvorena velika fama, ne zaslužuje toliku pompu kolika joj se daje. Tamo je košarka više biznis, igrači misle samo na novac. Guštao sam kad sam se vraćao u Europu. Dolazio sam iz ekipe koja je gubila, a igrači bi dolazili na utakmice smijući se. To nije odgovaralo mojem mentalitetu.

I izbornik Joke Vranković je na istoj valnoj duljini s Rađom.

- Puno je dobrih stvari u ovom potezu. Fenerbahçe Roka sigurno nije kupio da bude pričuva, nego će dobiti jednu od glavnih uloga. Sjedenje na klupi za igrača u naponu snage je kontraproduktvino. Važno je da je Roko zadovoljan tim potezom. Nije loše ni što će mu dvorana u kojoj ćemo igrati prvi krug na SP-u postati drugi dom.

Roko će odmah ući u žrvanj, vjerojatno debitirati za Fenerbahçe protiv Žalgirisa u utakmici u kojoj Turci moraju pobijediti za prolaz u Top 16 Eurolige.

- Ne može sve biti idealno. Nadam se da će Fener pobijediti i da će Roko dobiti priliku igrati jake utakmice u Top 16 - zaključio je hrvatski izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 08:33