POVRATAK U EUROPU

Ukić: Bolje Euroliga, nego NBA i klupa!

Svjestan da će mu Skiles teško dati priliku u Bucksima, Roko Ukić odlučio je do kraja sezone igrati za turski Fenerbahçe
 AP

Hrvatska košarka uskoro će ostati i bez jedinog predstavnika u NBA ligi. Pitanje je dana kad će Roko Ukić finalizirati detalje prelaska iz Milwaukee Bucksa u turski Fenerbahçe.

Potvrda da će se taj transfer dogoditi stigla je od trenera turske momčadi Bogdana Tanjevića kojemu je kvalitetan playmaker nasušno potreban kako bi mu momčad proigrala. Ukićev debi za novu momčad mogao bi se dogoditi već u 10. kolu prvog dijela Eurolige, kad će Fener ugostiti Žalgiris.

I Tau je želio Ukića

Iako je Ukićeva želja za afirmacijom u NBA ligi bila razumljiva, pogotovo nakon solidnih nastupa u dresu Toronta, Roko u klubu kojemu su ga Raptorsi prepustili nije dobio pravu priliku. Jedini dvoboj u kojem je dobio solidnu minutažu, 25 minuta protiv Toronta, završio je sa 17 poena i 4 asistencije. No, to nije bilo dovoljno Skilesu, pa je u sljedećih osam utakmica Roku dao samo šest minuta. Pametnome dosta.

Ponude iz Europe stalno su stizale na Ukićevu adresu. Najozbiljnije su bile iz njegova bivšeg kluba, danas Caja Laborala, nekadašnjeg Taua, te ona Bogdana Tanjevića.

Koristi će imati i Hrvatska

Poznavajući Bošinu košarkašku filozofiju, Ukić je odabrao opciju u kojoj će mu biti zajamčena potpuna kreativna sloboda.

Osim navijače Fenera, Ukićev povratak u Europu sigurno je razveselio i izbornika Vrankovića. Od sjedenja u NBA ligi Roko ne bi postao bolji igrač. Igranjem u Euroligi sigurno hoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:24