DERBI NLB LIGE

Zdovc: U Trnsko dolazimo pobijediti

'Cilj Olimpije ove sezone je najmanje Final Four NLB lige', kaže trener Ljubljančana Jure Zdovc
 Andrija Lučić / Cropix

Već dugo nismo napisali da 'košarkaši Zagreba igraju derbi regionalne lige', ako smo ikada tako nešto i evidentirali, ali dolazak Olimpije u Trnsko (subota, 20.00) u ovom je trenutku nesumnjivo - derbi. Obje su se momčadi pojačale uoči sezone, i za sada igraju u skladu s time, upisujući tek po jedan poraz u prva četiri kola.

- Znamo što nas čeka, Zagreb je iskusna momčad popunjena po svim pozicijama, ali mi dolazimo pobijediti - kaže trener Ljubljančana Jure Zdovc, i obrazlaže:

- Moj je cilj vratiti Olimpiju u vrh NLB lige, što znači najmanje Final Four, a možda i više... Za to nam je svaka utakmica važna. Tražili smo odgodu za nedjelju, jer smo u četvrtak igrali Euroligu, ali nismo je dobili. Što je tu je - za prave igrače i pravu momčad dobro je igrati ovakvu utakmicu brzo nakon poraza, kako bi izbacili negativnu energiju i frustracije.

Olimpija je u četvrtak poražena od Maroussija 75-81 pred punim Tivolijem, unatoč sjajnoj predstavi Amerikanca Walsha, koji je ubacio 32 poena uz 7 trica, i unatoč odsustvu Kaimakoglua i Pelakanosa zbog 'svinjske gripe' kod gostiju.

- Slabo smo igrali, možda smo se uplašili pritiska prve domaće euroligaške utakmice. Možda sam i ja kriv, jer smo dobro igrali u zadnje vrijeme, i nisam mislio da momčad treba posebno motivirati za takvu utakmicu... Osim toga, nikako nismo uspijevali 'prelomiti' susret, a oni su nam pogađali teške šuteve u kritičnim trenucima, uključujući i tricu od table na isteku napada... Zato nam utakmica sa Zagrebom dolazi malo prerano, ali učinit ćemo sve da je dobijemo - dodao je Zdovc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 19:45