IZBJEGLI SRBIJU

ŽDRIJEB ZA KOŠARKAŠKI SP Hrvatska može izvući Amerikance koje će predvoditi Kevin Durant

I Hrvatska će biti u Španjolskoj zahvaljujući četvrtom mjesto s prošloljetnog Eurobasket
 Aleš Fevžer/CROPIX

Ljeto 2014. godine neće biti samo u znaku Svjetskog nogometnog prvenstva. Mjesec i pol poslije, od 30. kolovoza do 14. rujna, u Španjolskoj će se igrati košarkaški Mundijal, a ždrijeb skupina je večeras u 19 sati.

I Hrvatska će biti na njemu zahvaljujući četvrtom mjesto s prošloljetnog Eurobasketa. Jasmin Repeša je drugi put zaredom odveo Hrvatsku na SP.

Rovio pogurao Fince

U Sloveniji je bilo važno biti među sedam najboljih jer Hrvatska sigurno ne bi skupila 830.000 eura i uspješno lobirala za pozivnicu kao, primjerice, Finska. Iza njihova lova na jednu od četiri pozivnice stala je tvrtka Rovio koja je stvorila planetarno popularnu igricu Angry Birds i nemojte se iznenaditi ako ljutite ptice zahvaljujući unosnom sponzorskom ugovoru uskoro počnu napadati i najbolje košarkaše.

U čevrtom šeširu

Hrvatska je u četvrtom šeširu, u skupini s još maksimalno dvije europske reprezentacije. Najzanimljivije pitanje uoči izvlačenja skupina je hoćemo li ponovno doći u priliku igrati protiv najpopularnije svjetske reprezentacije, SAD-a. Očekuje se da će elitu NBA zastupati zvijezde poput Duranta, Georgea, Curryja, Lillarda, Davisa, Hardena, Howarda, Lovea, Griffina… Prije četiri godine, u Turskoj su Rose, Durant, Billups, Westbrook, Curry, Love, Odom, Chander… sa 106-78 pobijedili Bogdanovića, Ukića, Popovića, Tomasa, Žorića, Tomića…

Skupine ždrijeba

Zdjela 1: Argentina, Litva, Španjolska, SAD

Zdjela 2: Angola, Egipat, Senegal, Finska

Zdjela 3: Iran, Republika Koreja, Filipini, Novi Zeland

Zdjela 4: HRVATSKA, Srbija, Slovenija, Ukrajina

Zdjela 5: Brazil, Dominikanska Republika, Meksiko, Portoriko

Zdjela 6: Australija, Francuska, Grčka, Turska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:02