TAKTIKA ZA BEOGRAD

ALEN BOKŠIĆ OTKRIO KARTE 'Ambijent nas ne zanima, napast ćemo Srbiju od prve minute!'

Da smo po kvaliteti tu negdje. Iako smo mi u prednosti što se tiče pozicije na ljestvici. Srbija ima odličnu momčad. To su pokazali i u Zagrebu - rekao je Štimčev pomoćnik
 Goran Mehkek / CROPIX

Alen Bokšić jako dobro pamti 1999. godinu i utakmicu u kojoj su SR Jugoslavija i Hrvatska igrale 0:0. Prošlo je čak 14 godina, neke stvari u odnosima Hrvata i Srba nikad se ne mijenjaju, no ovo su bitno drukčija, opuštenija vremena...

- Ma di ću više govoriti o 1999. Što još mogu reći... - reagirao je na prvu da bi nastavio konkretnije:

- Ono je bila prva utakmica sa Srbijom nakon rata, u međuvremenu živimo u novoj stvarnosti, dokaz tome je i u takmica koju smo s njima igrali u Zagrebu. Bila je više nego korektna i na tribinama i na terenu. Glupo je povlačiti usporedbe.

Što danas pokazuje vaga?

- Da smo po kvaliteti tu negdje. Iako smo mi u prednosti što se tiče pozicije na ljestvici. Srbija ima odličnu momčad. To su pokazali i u Zagrebu, mi smo iskoristili neke njihove pogreške kako bismo poveli 2:0, a onda smo utakmicu odveli u smjeru u kojem smo htjeli. Sav naš fokus je na terenu, ambijent ostavljamo po strani.

Štimac će reći svoje, a što vi kažete?

- Nećemo mi tamo duplirati, idemo igrati nogomet, napadati, obratiti pažnju na njihove jače strane i pokušati iskoristiti naše kvalitete koje imamo, a posjedujemo ih sigurno.

Opet je polemika Eduardo da ili ne, možda krene Olić kao i u Zagrebu kad su on i Mandžukić bili strijelci. Izbornik je kazao da ga Dudu igrama u klubu nije uvjerio u formu.

- Pazite, što se tiče napada imamo stvarno veliki izbor igrača. Osim Mandže, Dudua i Ole koje spominjemo, na raspolaganju su nam Jelavić, Kalinić te "mali" koji dolazi, Rebić. Bitno je samo na koji način želimo igrati, hoćemo li startati s dvije špice, s tri ili jednom. To je stvar taktike. Eduardo je kao igrač u ovih gotovo deset godina što nastupa za reprezentaciju pokazao svima tko je i što je. Izuzetno je kvalitetan. U nekim segmentima možda i najkvalitetniji. Kad je u pitanju sama realizacija, Dudu je u svjetskim okvirima jedan od boljih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:01