JEDNOGLASNA ODLUKA

Alojzije Šupraha prvi čovjek nogometne Dalmacije, poraženi Viđak najavio suspenzije!

Koga će suspendirati, 42 kluba? Hajduk i Split? - konstatirao je Šupraha kojem je prethodno nadopunom dnevnog reda skinuta ranija suspenzija
 Vojko Bašić/CROPIX

Alojzije Šupraha izabran je jednoglasno za novog predsjednika Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske. Na izvanrednoj skupštini Županijskog saveza danas održanoj u kino dvorani stadiona na Poljudu jedini kandidat za predsjednika Šupraha je izabran jednoglasno glasovima sva 42 skupštinara koji su prisustvovali (od 53 člana koliko inače čini skupštinu) te je dobio četverogodišnji mandat.

Očekivani je to nastavak događaja nakon što je 19. listopada na prethodnoj skupštini izglasano nepovjerenje dosadašnjem i dugogodišnjem predsjedniku Pašku Viđaku.

- Veliko vam hvala, neću vas razočarati. Vjerujem da ćete biti zadovoljni radom Saveza. Ako ne budete zato i postoje izbori. Osobno ću predložiti da se ograniči broj mandata predsjednika na dva, nije ovo ničija didovina, niti nečija dinastija - rekao je u pobjedničkom govoru Šupraha.

Za dopredsjednike izabrani su Nikola Koceić Bilan iz Hajduka, Željko Sučić iz Splita, Mijo Mimica iz Omiša te Dalibor Ninčević iz Solina.

Međutim ovim još nije sve okončano jer su iz redova aktualnog vodstva Saveza predvođeni Viđakom navodno najavili suspenzije za sve sudionike ove skupštine (inače je Viđak redovnu skupštinu već ranije najavio za 11. prosinca).

- Koga će suspendirati, 42 kluba? Hajduk i Split? - konstatirao je Šupraha kojem je prethodno nadopunom dnevnog reda skinuta ranija suspenzija, odnosno jednogodišnja zabrana obavljanja funkcija u nogometu koju je ranije donio 'Viđakov savez', a pod objašnjenjem da je neosnovano kažnjen te da se nije postupalo u skladu s Disciplinskim pravilnikom HNS-a.

- Došli smo jako nisko, moramo nešto napraviti. Otvorimo ponistre, treba nam svježi zrak u Županijskom savezu. Pružamo obje ruke legalno izabranom vodstvu HNS-a, ali tražimo da uvaže ovaj naš skup, ova dva prvoligaša, šest drugoligaša, cjelokupan doprinos ove županije hrvatskom nogometu. Okrenut ćemo sliku zastupljenosti Županije u nogometnim tijelima, pogotovo Hajduka i Splita. Nećemo stati u toj borbi dok ne dobijemo adekvatno mjesto - kazao je Šupraha te najavio brojne promjene, a ono što je najviše obradovalo klubove i smanjenje davanja prema Savezu.

Kako se druga struja ne miri s odlukom bit će zanimljivo dočekati konačan rasplet.

- Neće pasti nikome kruna s glave ako pričekamo 10-15 dana odluku ureda državne uprave da dočekamo primopredaju Saveza. Ali prije toga ćemo poslati revizore da sagledaju financijsko stanje. Tek nakon toga ćemo preuzeti Savez - najavio je Šupraha.

Podršku Šuprahi dala su i dva županijska prvoligaša Hajduk i Split. U ime 'bijelih' skupštini prisustvovao je Milo Nižetić, dok je 'crvene' predstavljao tajnik Sučić. Obojica su uz v.d. predsjednika skupštine Miju Mimicu iz Omiša, a kasnije i izabranog Šuprahu bili članovi i radnog predsjedništva.

Članovi novog Izvršnog odbora su: Denis Kosor, Mijo Pašalić, Vinko Barbarić, Zlatko Ževrnja, Tonći Vuksan, Pjerino Bebić, Josip Vidić, Davor Pavić, Stipe Perić, Marko Ožić Bebek, Goran Milanko, Mario Gudelj.

Predsjednik Nadzornog odbora je: Mate Lasić

Članovi NO-a: Ivica Bilić, Joško Tomić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:53