A IGRA U MÜNCHENU...

BALKANSKE NAVIKE Marin Tomasov u Zadru parkirao svoj Porsche nasred nogostupa

Tako precizno ga je smjestio na nogostup da pješaci jedva - ako uopće! - mogu proći, a mame s kolicima, invalidi, stariji - baš nikako

Poznati zadarski nogometaš Marin Tomasov ovih blagdanskih dana boravi u Zadru i odmah su u medijima zaredale priče kako bi "polivalentni veznjak", koji inače od ljeta 2012. igra za njemačku momčad "München 1860" iz druge Bundeslige, mogao prijeći u momčad iz Rijeke, a navodno ga žele i Dinamo i Split.

No da godine izbivanja iz Zadra i "pečalba" u zapadnoj Europi ne mogu iz Tomasova izbiti neke "zadarske" navike, lijepo svjedoči fotografija koju nam je poslao naš vjerni čitatelj, prenosi web portal Zadarski.hr.

Svoj skupocjeni sportski auto marke Porsche Tomasov je lijepo po dužini parkirao uzduž nogostupa nasuprot trgovačkog centra na Relji. Tako precizno ga je smjestio na nogostup da pješaci jedva - ako uopće! - mogu proći, a mame s kolicima, invalidi, stariji - baš nikako!

Uzalud silni novci i život na zapadu, nekih se navika ponašanja naši ljudi teško mogu osloboditi. A to je da pravila civiliziranog, građanskog ponašanja, u ovom slučaju prometna pravila, kod kuće jednostavno ignoriraju i ne poštuju. Na jedan se način ponašaju kad su vani, a na drugi kada su kod kuće. Zašto je to tako, je li u pitanju kompleks manje vrijednosti, bahaćenje ili nemogućnost svladavanja osnovnih pravila života u gradu, teško je na to odgovoriti bez opsežnijeg uvida u "socijalnu psihopatologiju" u koju ovom prilikom ne želimo ulaziti.

Možemo samo zamisliti što bi se Tomasovu dogodilo da je ovako auto parkirao negdje u Münchenu! Sigurno mu tako nešto ne bi ni palo na pamet jer bi sigurno zaradio masnu kaznu. No kako je riječ o Zadru, a on je tu kod kuće tobože neka faca, sve je izgleda dozvoljeno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:32