UŽASNA TRAGEDIJA U ŽUPI DUBROVAČKOJ

'KOLIKO MORAŠ BITI NESRETAN DA POGINEŠ NA TAKAV NAČIN?' Obitelj i prijatelji u šoku zbog smrti mlade hrvatske sportašice

Iako policija nije objavila razlog pogibije, mještani otkrivaju kako se dogodila strašna nesreća...
 CROPIX

ŽUPA DUBROVAČKA - Šesnaestogodišnja Matea Knego, judašica iz Župe dubrovačke poginula je nakon eksplozije koja se dogodila u subotu u Donjem Brgatu. Prema pričanju susjeda Matea je išla prostrijet robu na sušilo. Prolazila je pored vatre u dvorištu gdje je obitelj palila korov, doznaje Slobodna Dalmacija.

Odjednom je odjeknula eksplozija, a metalnu cijev koja se našla blizu vatre, šuplju s obje strane, nešto je poput strijele ispalilo u pravcu nesretne djevojke. S leđa joj je probila tijelo u predjelu prsa i toliko ju ozlijedila da je na mjestu preminula.

Stanovnici Brgata i cijele Župe dubrovačke su u šoku i nikome nije jasno kako se nešto ovakvo moglo dogoditi.

- Sve se odvijalo kao na filmu. Tu je malo drače, palili su korov na tom mjestu pred svako ljeto, već godinama - kaže mladi susjed nesretne Mateje, stalno kršeći ruke

Mještani su se ponosili Mateom i njezinim sportskim uspjesima.

- Ona je bila anđeo. Zlato našeg sela. Išla je u crkvu, pomagala, svi su je voljeli. Moja mati, kad dođe doma, koliko bi puta s ponosom rekla 'eno naša Matea opet prva!'

- Koliko moraš bit' nesretan da ti tako doleti i ubije te ta cijev – kazuje jedan od starijih mještana.

U obiteljsku kuću Knegovih stalno je pristizala rodbina, susjedi i prijatelji potreseni tragedijom. Stigao je i župnik župa Brgat i Postranje, don Robert Čibarić, dati riječi utjehe, a ubrzo i Matejin trener iz Judo kluba Župa dubrovačka, Ivica Oberan. Visoki, jaki čovjek ne može prikriti emocije. U šoku je, glas mu drhti dok govori.

- Mateu sam doživljavao kao svoje vlastito dijete. Jednostavno nemam riječi u ovim trenucima kada smo svi shrvani. Imam pozive iz cijele države, čak i iz Slovenije, ljudi jednostavno ne mogu vjerovati – rekao je Ivica, kojemu je, kao i ostalima, teško pojmiti što se dogodilo njegovoj Mateji, perspektivnoj judašici, viceprvakinji Hrvatske, koja je za sportska dostignuća dobila i nagradu župske općine.

Iza Mateje ostali su majka, otac i dva starija brata, od kojih je jedan teško bolestan. Njemu je njegova odana sestra posvetila svaku medalju sa svojih natjecanja.

- Sve medalje posvetila sam svom bolesnom bratu Vjeku i kad dođem doma, svaku najprije njemu objesim oko vrata. – rekla je u jednom intervjuu za župski portal 'Župčica'.

Nakon očevida oglasila se PU Dubrovačko-neretvanska:

Nakon provedenog očevida kojim je rukovodio nadležni državni odvjetnik, utvrđeno je kako je do eksplozije došlo prilikom spaljivanja kućnog otpada, a točan uzrok eksplozije utvrditi će se naknadnim vještačenjem - naveli su priopćenju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:25