UVREDLJIVA PONUDA

BERLUSCONIJEVI MILIJUNI NISU ZADIVILI MAMIĆA! Dinamo odbio Milanovu ponudu za Halilovića

Kod AC Milana je u pitanju i inat jer je Inter kupio Matea Kovačića, a sustanar sa San Sira želi kontrirati Halilovićem
 Tom Dubravec / CROPIX

Kada jedan vrlo ozbiljan klub, a AC Milan je sasvim sigurno klub velike reputacije, ponudi 5,000.000 eura za jednog sedamnaestogodišnjaka, onda je to senzacionalna cijena. Osim ako je u pitanju Alen Halilović, najtalentiraniji sedamnaestogodišnjak u europskom nogometu, na kome Dinamo namjerava zaraditi puno više. Berlusconijevu ponudu Zdravko Mamić, koji je prošlog tjedna kontaktirao s Talijanima, vjerojatno nije ozbiljno shvatio, on zna da će Halilović za godinu, dvije vrijediti puno više.

Pred Halilovićem je ključna sezona u karijeri, za mlade nogometaše su to “najopasnije” godine. Ili ostanu vječni talenti ili se razviju u prave igrače. Kod nekih taj proces traje dulje, kod nekih kraće, ali neki baš u tim godinama zastanu. Sjećam se Igora Jovićevića, koji je otišao u Real Madrid, i Marka Janjetovića, koji su bili talenti najviše europske kategorije, ali su i ostali samo - vječni talenti.

Odgovor Interu

Kod Igora Štimca Alen Halilović ima poseban tretman. Uz sve nogometne kvalitete, Alen Halilović ima i mrvicu bosanskog bezobrazluka, poput Zlatana Ibrahimovića, on već sa 17 godina pokušava utakmice riješiti sam, na vlastitu nogometnu genijalnost. Nekada se drskost takve vrste trenerima i skautima ne sviđa, i baš zbog tog bezobrazluka i “igre u jednom pravcu” neki su engleski i njemački klubovi odustali od Halilovića. Ali, ne i AC Milan, čijim skautima ne smeta što Alen ne igra obranu. Kod AC Milana je u pitanju i inat jer je Inter kupio Matea Kovačića, a sustanar sa San Sira želi kontrirati Halilovićem, koji je barem jednako nadaren kao i Mateo.

Činjenica da se Igor Štimac kaje što nije protiv Škotske “pustio s lanca” Alena Halilovića, i danas je uvjeren da bi nešto promijenio, dovoljno govori o mogućnostima Dinamova tinejdžera. Zato je i ponuda od 5,000.000 eura uvredljiva. Prije dvije godine Juventus je Halilovića htio otkupiti od Dinama za 3,000.000 eura, u igru se uključila i Fiorentina, međutim u Maksimiru znaju da je u njihovu izlogu “Kohinor”, dijamant, koji će možda “modrima” donijeti i najviše novca.

Najuzbudljiviji igrač

Ako su na Kovačiću zaradili 13,000.000 eura, na Haliloviću će zaraditi više. Jer, ne tako davno i izbirljivi engleski nogometni mjesečnik World Soccer je Halilovića proglasio najuzbudljivijim europskim talentom. I Dinamo u sljedećoj sezoni mnoge stvari gradi na Alenu Haliloviću, njegov bi talent trebao u Maksimir vratiti publiku koju su, između ostalog, rastjerale loše kupovine i loše procjene Dinamovih skauta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:19