LE CHAMPIONNAT

Bordeaux remizirao, Arles stigao do prve pobjede

Bordeaux' French forward Henri Saivet (L) fights for the ball with Valenciennes' Colombian midfielder Carlos Alberto Moreno Sanchez (R) on November 6, 2010 during their French L1 football match Girondins de Bordeaux vs. Valenciennes FC at the Chaban Delmas stadium in Bordeaux. AFP PHOTO / PIERRE ANDRIEU
 AFP

Ni treće kolo zaredom nisu nogometaši Bordeauxa uspjeli pronaći put do pobjede u francuskom prvenstvu. U subotu su pred svojim navijačima odigrali samo 1-1 protiv Valenciennesa.

Nakon 12 kola Le Championnata momčad Jeana Tigane ima po četiri pobjede, remija i poraza.

U subotu je na svome Chaban-Delmasu do boda došla u samoj završnici, Ouwo Moussa Maazou je pogodio u 86. minuti. Prije toga je, u 55. minuti, vratar gostiju Nicolas Penneteau obranio udarac Jussieja s bijele točke. Valenciennes je, inače, poveo u 18. minuti pogotkom Davida Ducourtiouxa.

Do prve je pobjede sezone, u najefikasnijoj utakmici dosadašnjeg programa 12. kola, došao Arles. Momčad bosanskog stručnjaka Faruka Hadžibegića slavila je s 3-2 protiv Caena koji je poveo u desetoj minuti preko Youssefa El Arabija. Marokanskom je napadaču to osmi pogodak sezone i njime je izbio na čelo ljestvice strijelaca, ali Caenu to nije bilo dovoljno ni za bod. Odlučujući je zgoditak, pri rezultatu 2-2, postigao Kaba Diawara iz jedanaesterca u 76. minuti.

St. Etienne nakon sjajnog uvoda u sezonu sve više tone. Već je peto uzastopno kolo bez pobjede, štoviše u subotu je poražen i treći put u posljednja četiri kola. Lorient je kao gost slavio s 2-1, a oba je puta mrežu za pobjedničku momčad tresao Kevin Gameiro.









Le Championnat, 12. kolo:

Arles - Caen 3-2 (Germany 24, Diawara 33, 76 - 11m / El Arabi 10, Traore 66)

Bordeaux - Valenciennes 1-1 (Maazou 86 / Ducourtioux 18)

St. Etienne - Lorient 1-2 (Sako 56 / Gameiro 22, 82)

Sochaux - Auxerre 1-1 (Maiga 82 / Sammaritano 24)

Rennes - Lyon 1-1 (Ekoko 4 / Bastos 54)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 03:27