ŠANSA UVIJEK POSTOJI

Dinamov špijun na Bernabeuu: Imaju li Modri šansu protiv Reala? Imaju.....ako golman i osmorica odigraju utakmicu života!

Mesut Özil je mozak momčadi, kao da gledam Prosinečkog, rekao je Ujević, kojega je zadivila preciznost i intuicija njemačkog igrača
 AFP

Na tribinama Bernabéua u subotu je bio i Jurčićev snimatelj Branimir Ujević, mlad, elokventan i obrazovan trener novog vala, koji puno zna o španjolskom nogometu. Ipak, u javnosti nije pretjerano eksponiran.

Real je umrežena momčad, u kojoj postoji hijerarhija i u kojoj je Mesut Özil “picador”, a Cristiano Ronaldo - “matador”. Onaj koji završava stvari. Kao ilustraciju tko Dinamu dolazi u goste, Ujević je istrgnuo jedan detalj iz biografije Joséa Mourinha iz doba kada je kao trener Porta igrao protiv Reala: “Cijelu noć sam razmišljao kako markirati igrače Reala. Kada sam ih napokon sve pokrio, shvatio sam da je na terenu 14 mojih igrača”.

Vrlo duhovita opaska, s kojom će se sasvim sigurno sudariti i Kruno Jurčić. Da bi pohvatao sve te “galacticose”, i njemu će trebati “barem 14 igrača”.

Tko je impresionirao Ujevića?

- Mesut Özil je mozak momčadi. On je u nogometnom smislu ‘Bosanac’, igra instinktivan nogomet, neće se pretrgnuti od ritma, ali je uvijek slobodan i njegov zadnji pas je milimetarski precizan. Za usporedbu, kao da gledam Prosinečkog. Ronaldo je, pak, top-klasa. Njegov pas Benzemi nešto je najljepše što sam zadnjih mjeseci vidio u nogometu. Čak je i Mourinho ustao i zapljeskao izvanserijskom potezu.

Ima li Dinamo i najmanju šansu?

- Šansa uvijek postoji! U ovom sučaju ovisit će o pritisku i inspiraciji. Da bi se pariralo Realu, devetorica Dinamovih igrača moraju odigrati utakmicu života, a jedan od njih mora biti i golman. A ako tražimo igrača koji bi mogao donijeti Dinamu dobar rezultat, želio bih da to bude Milan Badelj - zaključio je svoje madridske opservacije Branimir Ujević, trener kojega je Jurčić izvukao iz nogometne anonimnosti, uzdajući se u njegovu sustavnost i fanatizam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:22