IZ OSIJEKA S LJUBAVLJU

Eduardo opet zabio: 'Šukeru više nije svejedno, stalno me pita 'pa nećeš valjda oboriti moj rekord?'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Eduardo Da Silva zabio je drugi gol i bio najdoimljiviji pojedinac na terenu u pobjedi Hrvatske nad Walesom:

- Napravili smo što je izbornik od nas tražio, htio je da u prvih 15 minuta budemo maksimalno agresivni i da što češće pucamo, htio je 15 do 20 udaraca a na kraju ih je bilo zapravo puno više. Sam sam imao tri do četiri neiskorištene šanse. Slično smo igrali protiv Latvije u Rijeci.

Stigao je do 26 pogodaka u dresu Vatrenih, može li dosegnuti Šukerovih 45?

- Malo je štrecnulo Šukera u Splitu, nakon što sam dao dva pogotka Švicarskoj pitao je “pa nećeš valjda oboriti moj rekord?”. Odgovorio sam mu da se ne mora tresti jer razlika je prevelika, jedino kad bi mi se računali i pogoci nakon što budem u veteranima - odgovorio odlično raspoloženi Eduardo.

Gordon Schildenfeld posebno je spomenuo ambijent na tribinama:

- Ovo je bila fantastična podrška kakvu smo priželjkivali ali i nismo očekivali, misleći da će tribine biti u većoj mjeri podijeljene. Osjećali smo se kao pravi domaćini.

Mario Mandžukić, otvorio je velšku obranu:

- Pobijedili smo dobru ekipu Walesa na teškom terenu, ali uz ovakvu podršku s tribina ništa nam nije bilo teško. Bacali smo se na glavu. Meni se požrtvovnost isplatila kod gola, uvijek sam to govorio, to je moj moto. Vidi se da se dižemo iz utakmice u utakmicu, imamo odličnu ekipu ne trebaju nas zanimati drugi rezultati. Bit ćemo još bolji.

Ivan Rakitić kazao je da je gušt igrati pred ovakvom publikom.

- Dugo nismo tako dominirali protiv nekoga, baš sam razgovarao s Modrićem, da je travnjak malo dotjeraniji bili bismo još nekoliko postotaka bolji. Sad smo u jako dobroj poziciji, nije me iznenadila pobjeda Makedonije nad Srbijom, ali ne bih još otpisao Mihajlovićevu momčad, svi su još u igri.

Priču o sjajnom ambijentu i atmosferi koja je fascinirala igrače na terenu zaključio je Stipe Pletikosa:

- Ambijent je bio fantastičan, kakav priželjkujemo. Imali smo pregršt motiva jedan je bio i godišnjica smrti Blage Zadre. Ovu pobjedu posvetio bih njegovoj supruzi i sinu koje sam prije utakmice gledao na televiziji što me je dosta dirnulo. Te suze su ono što moramo čuvati u ovoj državi, moramo čuvati ovu našu mladu zemlju koja priželjkuje uspjehe u svakom smislu pa tako i u sportskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:33