'OVO JE BORBA UDVOJE'

Rakitić otkrio: Otac nije došao u Osijek jer je bio pogođen mojim statusom u reprezentaciji

 Vlado Kos/CROPIX

“Hvala publici, bili su fantastični” - zajednička je poruka Štimčevih izabranika, koju su papagajski ponavljali izlazeći iz svlačionice Gradskog vrta. I doista, u utorak je publika u Osijeku bila igrač više za Hrvate.

- Baš sam pričao s Lukom i zaključili smo da smo mogli zabiti još koji pogodak, ali travnjak je bio loš - kazao je Ivan Rakitić. A jedan drugi Luka, njegov otac, nije bio u Osijeku... Zbog odnosa prema njegovu sinu, Rakitić senior odlučio je ostati u Švicarskoj.

- Moj otac je najveći navijač reprezentacije i veliki emotivac. Malo ga je sve to pogodilo, ali ne sumnjam da je bio vrlo sretan nakon što je vidio ovu našu igru večeras - otkrio je Raketa, koji smatra da kvalifikacije nisu niti približno gotove.

- Svi su još u igri, i to je dobro. Svatko se bori za sebe.

No, Luka Modrić da su posrtajem Srbije u Makedoniji ove kvalifikacije postale utrka Hrvatske i Belgije.

- Nakon fenomenalne igre i naše pobjede, ovo je postala borba udvoje. No, uz takvu publiku sve će biti lakše u nastavku kvalifikacija - podvukao je Luka Modrić. Zvijezda Reala smatra da je Hrvatska napravila najbolji posao u ovoj godini.

- Bolji od Belgije. Mi smo ipak uzeli bod na njihovom stadionu.

Dojmljivu partiju ponovno je odigrao Milan Badelj. U HSV je uletio kao da s njima igra godinama, a uz igru kakvu je pružio protiv Walesa, teško da će ga se Štimac odreći iz prvog sastava u nastavku kvalifikacija. No, skroman kao i uvijek, Miki je u prvi plan gurnuo momčad.

- Čim je pristup pravi, i rezultat je dobar. Jeste li vidjeli Mandžukića i njegovu reakciju kod gola? - komplimentirao je suigraču Milan Badelj. Naravno da smo vidjeli, ali vidjeli smo i tog Balea...

- Kako je brz. Kao metak je prolazio. I kad znaš kuda će krenuti, opet ga teško možeš zaustaviti - zaključio je Badelj.A. Lesički

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:47