LONČAREVIĆ NASLJEDNIK?

Elvis Scoria više nije trener Istre 1961.!

Protiv Karlovca će u subotu momčad voditi dosadašnji pomoćnik Valdi Šumberac
 Goran Šebelić / Cropix

PULA - Ono što se s velikom vjerojatnošću očekivalo u pulskom prvoligašu, dogodilo se danas. Naime, Elvis Scoria nije više trener Istre 1961 jer je s njim klub sporazumno raskinuo ugovor te će, prema riječima izvršnog dopredsjednika kluba Ivana Heraka, momčad do daljnjega, odnosno do dolaska novog trenera, voditi dosadašnji Scorijin pomoćnik Valdi Šumberac.

- Sve je ispalo više nego korektno, i s naše i s njegove strane. U prvom planu bili su interesi kluba i upravo će zbog toga, koliko god to danas zvučalo nestvarno, vrata našeg kluba Elvisu Scoriji, kada je u pitanju buduća suradnja, uvijek biti otvorena - istaknuo je Ivo Herak.

Prema dostupnim informacijama koje je potvrdio i sam izvršni potpredsjednik kluba, najizgledniji nasljednik pulskog trenera na klupi Istre je bivši trener Dinama i Osijeka Ilija Lončarević, koji bi svojim iskustvom dao veliki doprinos sređivanju stanja u pulskom klubu. Osim njega, spominju se još Mile Petković i Mladen Frančić, također iskusni nogometni stručnjaci.

Očito je da su u pulskom prvoligašu shvatili kako samo “iskusna ruka” u ovom trenutku može vratiti momčad “iz mrtvih”, s obzirom da se Puljani nakon 13 prvenstvenih kola nalaze na 14. mjestu prvenstvene ljestvice, s dvije pobjede (Lokomotiva, Zagreb), tri remija (Zadar, Cibalia, Croatia Sesvete) i osam poraza. Zanimljivo je da su do sada na klupi pulske momčadi prodefilirali isključivo mladi i ambiciozni treneri poput Krunoslava Jurčića, Igora Pamića i Elvisa Scorije ( Stanko Mršić je vodio samo dvije kvalifikacijske utakmice u borbi za ostanak),

- S novim trenerom prioritet nam je dogovoriti suradnju na najmanje godinu i pol dana kako bi imao vremena organizirati cjelokupan rad stručnog stožera u klubu” - zaključio je izvršni dopredsjednik kluba Ivan Herak. (D. S.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 11:25