BITKA ZA PRVU HNL

FOTO: CIBALIA - SLAVEN BELUPO 2-2 Remi u sjajnoj utakmici, odluka o prvoligašu u Koprivnici

Cibalia i Slaven Belupo, dvije želje, a samo jedna prvoligaška viza, kao i prije 17 godina u Kranjčevićevoj, u kvalifikacijskom ciklusu u kojem su uspješniji bili Farmaceuti

Nakon dugo vremena Vinkovci su opet bili nogometni grad. Napokon navijački karusel po vinkovačkim ulicama i redovi pred stadionskim blagajnama. Oko 5.000 gledatelja, prizor koji podsjeća na neka druga, ljepša (nogometna) vremena u gradu na Bosutu.

Cibalia i Slaven Belupo, dvije želje, a samo jedna prvoligaška viza, kao i prije 17 godina u Kranjčevićevoj, u kvalifikacijskom ciklusu u kojem su uspješniji bili Farmaceuti. Nebesko-plavi su silno željeli revanš, svjesni ipak kako je Slaven Belupo favorit, igrački i logistički. Ipak, Mršićeva momčad – u kojoj je ipak bio zakrpani Zgrablić, dok je na klupi završio Pavličić – bolje je otvorila utakmicu, odmah u prologu zaprijetili su Muženjak, pa Mazalović. Koprivnička družina, koja je istrčala u najavljenom sastav, odbila je prve napade Nebesko-plavih, a u brzo je svom domaćinu servirala hladan tuš.

Ozobićev pogodak donio je dodatnu mirnoću Slavenu Belupu, a usput je potpuno poremetio Mršićeve planove o prvoj utakmici bez primljenog pogotka, taman da završilo 0:0. Međutim, taj minimalno negativan rezultat nije slomio motiv Vinkovčana; Bartolović je u 26. minuti testirao Picakovu budnost, desetak minuta kasnije isto je učinio i Muženjak, a najbolju prigodu prokockao je Puljić (39.) koji je Ottochianovu povratnu loptu s desetak opalio točno u koprivničkog vratara. Slaven Belupo imao je rezultat i brza otvaranja koja su povremeno sijala nelagodu u domaćim redovima, ali i tribinama.

U otvaranju nastavka Rak je na vrhu kopačke imao loptu za 0:2, prohujalo je tik uz desnu vratnicu, a na drugoj strani Puljićev trzaj glavom “zapalio” je stadion, Cibalia je opet “živa”!

I izuzetno opasna, pritisak prema golu gostiju bio je žestok, a žestok je bio i Petar Filipović koji je u 66. minuti aktivirao lakat u Conjarov vrat, iz novinarske lože činilo se kako je to udžbenički crveni karton, no Bebek je isukao tek žuti.

Do kraja utakmice još jedan Ozobićev bljesak, pogodak za euro-razmjenu, ali Cibalia se “u roku odmah” oporavila i od tog šoka, a Picak je stradao od – “prijateljske vatre”.

I umjesto zaključka; sjajna utakmica pokraj Bosuta, šteta što će dogodine u eliti biti mjesta samo za jednoga!

POGOCI

0:1 – Ozobić

Purić je preciznom dubinskom loptom uposlio Ozobića koji je izmaknuo pozornosti domaćih braniča i pokraj istrčalog Filipovića, uz pomoć vratnice, zabio za gostujuće vodstvo.

1:1 – Puljić

Čanađija je izbio loptu u korner iz kojeg je ubacio Bartolović, a Puljić izvrsno glavom pogodio za izjednačenje.

1:2 – Ozobić

Mazalović je na 18 metara od svoga gola prekršajem zaustavio Matoša, a Ozobić je briljantno preko živog zida poslao neuhvatljivu loptu za Filipovića.

2:2 – Fuštar (ag)

Bartolović je s desnog boka oštro ubacio pred Picaka, loptu je na petercu presreo Fuštar i nes(p)retno zabio u vlastitu mrežu.

KAKO SU IGRALI

CIBALIA

I. Filipović - pogriješio kod vodećeg pogotka Farmaceuta.

Conjar - dopadljiva partija.

Zgrablić - iskazivao nesigurnost.

Perković - kod prvog pogotka lopta mu prošla kroz noge.

Čuljak - aktivan po lijevoj strani.

Mazalović - vodio je veliku bitku na sredini.

Milardović - borben i rastrčan.

Muženjak - najkonkretniji u prvom poluvremenu.

Puljić - glavom pogodio za izjednačenje.

Ottochian - trudio se, bolji u prvom poluvremenu.

Bartolović - dvije asistencije za dva pogotka.

Pavličić - igrao premalo za komentar.

Kujundžija - igrao premalo za komentar.

Tokić - igrao premalo za komentar.

SLAVEN BELUPO

Picak - obranio neke nezgodne udarce, golove nije mogao.

Purić - odlična asistencija za Ozobića.

Fuštar - nespretno matirao vlastitog vratara.

Edson - dobro se postavljao i iznosio loptu.

Melnjak - zatvorio lijevi bok.

Rak - dosta prostora mogao je i bolje iskoristiti.

Čanađija - trčao i borio se, dobro dijelio lopte.

Brlek - bolji u prvom poluvremenu.

Delić - solidan, izašao zbog ozljede.

Ozobić - majstor, zabio dva lijepa gola.

Glavina - njegov trud nije nagrađen.

P. Filipović - prvi nastup nakon duljeg vremena.

Matoš - izborio slobodnjak za drugi pogodak.

Novinić - igrao premalo za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 19:05