SLAVLJE U KOPRVINICI

FOTO: SLAVEN BELUPO - CIBALIA 2:1 Slaven Belupo slavio kod kuće i izborio ostanak u 1.HNL

Nogometaši Slaven Belupa ostali su u Prvoj H NL nakon što su u uzvratnom susretu doigravanja za popunu u Koprivnici pobijedili vinkovačku Cibaliju s 2-1. U prvoj utakmici u Vinkovcima bilo je 2-2, pa je koprivnička momčad i dalje prvoligaška s ukupnim omjerom 4-3.

Slaven Belupo je uspio i 18. sezonu zaredom ostati prvoligaš, a svi pogoci su pali u prvom dijelu, dok je u nastavku Cibalia nastojala doći do izjednačenja i produžetka, no drugoplasirana momčad Druge HNL nije uspjela.

Cibalia je povela u 22. minuti fantastičnim udarcem Luke Muženjaka koji je s više od 30 metara pogodio same rašlje domaćih vrata. Slaven Belupo je izjednačio već nakon dvije minute kada je Ivan Fuštar iz voleja pogodio sami kut vinkovačkih vrata. U 36. minuti pobjednički zgoditak postigao je Matias Delić koji je natrčao na odbijenu loptu i pogodio za konačnih 2-1. U trećoj minuti sudačke nadoknade isključen je igrač gostiju Josip Milardović.

Iz Prve HNL je ispao Hrvatski dragovoljac, a vratio se NK Zagreb kao prvak Druge lige.

- Znao sam da će detalji odlučivati, nismo uspjeli iskoristiti neke šanse kod 2-1 i zato smo se tresli do kraja jer je u ovakvoj utakmici svašta bilo moguće- kazao je nakon pobjede trener Slaven Belupa Elvis Scoria.

- Zahvalio bih klubu što su baš mene izabrali za ovaj trenutak, zahvalio bih dečkima koji su zadnja dva mjeseca igrali sedam-osam utakmica u kojima u slučaju poraza ispadaš iz lige. Zahvalio bih i publici koja je podržala sve ovo što smo mi prošli, a mislim da su oni danas bili naš najbolji igrač - istaknuo je Scoria.

Trener Cibalije Stanko Mršić čestitao je Slaven Belupu na pobjedi.

- U ove dvije utakmice Cibalia je bila dobra momčad i dobro se predstavila. Slaven Belupo je iskusna ekipa, iskoristili su meč-lopte i pobijedili. Probali smo iskoristiti naše adute, vidjeli ste da smo igrali dobro, posebno u nastavku kad smo dominirali. Moram dodati da je nezgodno raditi s igračima koji su primili posljednju plaću još za prvi mjesec i očekivati nešto više od njih", kazao je Mršić i zaključio na kraju:

- Slavonija je ovih dana cijela u patnji, zašto onda ne bismo patili i mi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:59