NOVI PORAZ

FOTO, VIDEO: HRVATSKA - PORTUGAL 0-1 Ronaldo srušio Vatrene, Alen Halilović postao najmlađi debitant

Portugal je opet bio koban za Hrvatsku. I u trećem ogledu tih dviju selekcija pobjednik je isti. Vatreni su nakon Škotske izgubili još jednu utakmicu. Valjda će niz poraza stati protiv Srbije.

Portugal i Hrvatska u kišnoj Ženevi startali su s dvije svoje najveće zvijezde, klupskim kolegama Cristianom Ronaldom i Lukom Modrićem. U dresu Vatrenih debitirao je Hrvoje Milić, a na suprotnoj bočnoj strani zaigrao je već pomalo zaboravljeni Ivo Iličević. Olić je bio jedini istureni napadač, iza njega je igrao Rakitić, na poziciji koju igra u Sevilli.

Štimčevi izabranici krenuli su čvrsto i agresivno, ali prvu opasnost autorizirali su Portugalci. Silvio je centrirao, a Almeida glavom opalio preko gola. Samo dvije minute kasnije Rakitić je uhvatio jednu kratko vraćenu loptu prema vrataru Eduardu, gurnuo povratno do Olića, ali napadač Wolfsburga nije bio precizan.

Zgodnu priliku imao je Ronaldo u 18. minuti, ali mu je lopta ubačena s boka stigla nekako iza leđa, pa je s otprilike sedam metara lijevom nogom promašio. S hrvatske strane je nekoliko minuta kasnije zaprijetio Ivo Iličević, ali njegov je udarac s otprilike 20 metara otišao metar iznad gola.

Što se prvo poluvrijeme približavalo kraju, Portugalci su sve više preuzimali inicijativu, imali su loptu više u nogama, ali Vatreni su se dobro branili zgusnutom i čvrstom formacijom te stalno polukontrama kretali prema Eduardu te izgledali opasnije od suparnika. Mogli su doći do pogotka nakon sjajnog prodora Modrića koji je s desne strane skroz iskosa ušao u šesnaesterac, zavrnuo, ali nitko od naših igrača nije uspio zahvatiti loptu i poslati je u mrežu. Olić je bio najbliže lopti, ali je blokiran.

0:1 - Ronaldo

Zato su zabili Portugalci. Bilo je to majstorsko djelo Ronalda. Sam je započeo akciju, gurnuo je loptu na bok na Silvija, ovaj je centrirao do Varele koji vraća do Ronalda, slijedi dribling, trojica Vatrenih na podu, udarac ljevicom i lopta je s nekih 12 metara završila iza leđa Subašića! Velemajstor je velemajstor.

Minutu kasnije mogla je Hrvatska opet nastradati. “Dosadni” Silvio ponovno je probio bok, prebacio na drugu stranu gdje je potpuno sam ostao Amorim, ali je neshvatljivo promašio s nekih deset metara. Vatreni su opet imali sreće u 40. minuti, centaršut Custodija s lijeve strane glavom je između Strinića i Vide zahvatio Ronaldo, ali je njegov udarac zaustavila - greda!

U stanci između dva poluvremena Ronaldo je zamijenjen, pa je isključena mogućnost da “gnjavi” Hrvate i u drugih 45 minuta. Jedna velika zvijezda je izašla, ali je buduća ušla u 50. minuti. Alen Halilović zamijenio je Ivana Strinića i tako postao najmlađi debitant u povijesti hrvatske reprezentacije.

Prvu priliku u drugoj dionici stvorili su Portugalci. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca Moutinho je pucao glavom, ali je Subašić sjajno intervenirao. U drugom dijelu ritam utakmice ponešto je pao, više se griješilo, kao da cijelu priču ponešto usporio umor uz česte izmjene igrača. Iz tog razloga nogomet koji smo gledali u tom dijelu bio je dosta siromašniji. Hrvatska je ipak mogla izjednačiti 13 minuta prije kraja, Perišić je centaršut Modrića glavom poslao iznad gola.

HRVATSKA - PORTUGAL 0-1 (Ronaldo 36)

KRAJ UTAKMICE

90. minuta - Nespretnom reakcijom vratar Eduardo je skoro postigao autogol

88. minuta - Bubnjić je ušao umjesto Ćorluke

87. minuta - Sjajan pokušaj debitanta Halilovića otišao je tik uz vratnicu

78. minuta - Modrić je sjajno centrirao na drugu vratnicu, no udarac Perišića otišao je pokraj gola

71. minuta - Ušao je Perišić, izašao Iličević

66. minuta - Umjesto Vukojevića ušao je Kovačić, a Kalinić je zamijenio Olića

60. minuta - Izglednu kontru Vatrenih uprskao je Iličević

59. minuta - Ademi je ušao umjesto Rakitića

56. minuta - Pokušaj Moutinha obranio je Subašić

50. minuta - Halilović je ušao umjesto Strinića i tako postao najmlađi nogometni reprezentativac u povijesti Hrvatske

46. minuta - Ronaldo je ostao u svlačionici. Hrvatska nastavlja utakmicu u istom sastavu

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41. minuta - Nova šansa za Portugal. Ronaldo se smilovao ovoga puta i pogodio gredu

40. minuta - Korner Srne, ali Vida je neprecizan sa 6-7 metara

GOOOL 36. MINUTA - Baš kada je Hrvatska gospodarila terenom Ronaldo je iskoristio jednu kontru Portugala. Ponajbolji igrač svijeta je ušao u kazneni prostor i lijevom nogom matirao nemoćnog Subašića

33. minuta - Srnin udarac obranio je Eduardo, a na odbijenu loptu zakasnio je Milić

31. minuta - Sjajno je prošao Modrić desnom stranom i idealno uposlio Olića koji je sa pet metara promašio loptu. Imali smo i priliku za poravni, ali su Portugalci izblokirali pokušaj Iličevića

25. minuta - Brzi kontranapad Hrvatske povukao je Olić. Napadač Wolfsburga uposlio je Iličevića koji je pucao slabo i neprecizno

20. minuta - Ricardo Costa igrao je rukom u 16-ercu, sudac to ne vidi

17. minuta - Kakva sreća za Hrvatsku! Varela je idealno proigrao Ronalda koji je bio za korak prebrz i najveća prilika Portugala je propala

13. minuta - Srna je pokušao iz slobodnog udarca s 30 metar ugrozti Eduard, ali je njegov udarac otišao visoko iznad vratnice

6. minuta - Velika prilika za Hrvatsku. Obrana Portugala je pogriješila, a Rakitić je ukrao loptu te proigrao Olića koji je bio neprecizan

3. minuta - Almeida je zaprijeto udarcem glavom. Na sreću, njegov udarac je bio neprecizan

Utakmica je počela

U Ženevi pada kiša. Na stadionu se okupilo oko 5.000 navijača

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Vukojević, Iličević, Kovačić, Modrić, Rakitić - Olić.

PORTUGAL: Eduardo - Sílvio, Ricardo Costa, Bruno Alves, Fábio Coentrão - Custódio, Rúben Amorim, João Moutinho - Varela, Ronaldo, Hugo Almeida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 21:46