BIJELI UOČI STANOVA

HAJDUK BEZ POLA MOMČADI Caktaš ispada iz prvih 11, Kouassi upada, 18-godišnjaci u srcu obrane!

Mijo Caktaš je predugo izvan forme bez obzira na kojoj poziciji igra, Stojanović je dosad bio njegova alternacija, ali ozbiljno se nameće mladi Afrikanac Kouassi
 Jakov Prkić/CROPIX

Pet dana na raspolaganju ima Mišo Krstičević u potrazi za odgovorom na dva ključna pitanja. Kako pronaći stopere i kako složiti tandem zadnjih veznih za susret sa Zadrom?

Istra 1961 je s Poljuda odnijela bodove i ostavila Bijele u zamršenom klupku kadrovskih problema. Franko Andrijašević dobio je crveni karton, Antonio Milić se ozlijedio i time je momčad izgubila standardnost. Postoji šansa da Milić bude spreman za nedjelju, jer njegova ozljeda je ipak lakšeg karaktera. Dobio je udarac koji se može sanirati do nedjelje i bude li Milić spreman, Krstičević će puno lakše sastaviti momčad. Ali morat će pronaći drugog stopera uz Milića što nije lagan zadatak. Tri stopera su već dulje vrijeme izvan treninga i bilo bi zaista teško i pomisliti da u nedjelju nema ni četvrtoga, Milića.

Povratak Maloče očekuje se za susret sa Zagrebom (30. ožujka), Jonjić je počeo samostalno trenirati, a Milović još ne izlazi na travnjak i zasad vježba u teretani. Zato je Krstičeviću važno da Milić bude spreman za nedjeljno gostovanje u Stanovima, jer nakon Zadra je stanka u prvenstvu i bit će vremena za oporavak ozlijeđenih. Tko će uz Milića dobiti stopersku ulogu, zanimljivo je pitanje. Premda je u seniorima upisao tek nekoliko minuta sudačke nadoknade prije 10 dana u Vinkovcima, 18-godišnji Josip Elez nameće se kao logično rješenje. Lako je objasniti i zašto. S Milićem je prošao sve uzrasne kategorije na stoperskoj poziciji, dobro se poznaju i ne treba im vrijeme za uigravanje. Istina je da su obojica mladi igrači '94. godišta, ali ako se vjeruje u Eleza nema bolje prigode nego da se pokaže u Zadru.

U tom rasporedu Lima bi se vratio na mjesto zadnjeg veznog, jer na toj poziciji nema kvalitetnijeg rješenja od Portugalca. Iskusnijeg i boljeg u aktualnoj konkurenciji za korektora sredine terena (bez Andrijaševića i Ozobića) jednostavno nema. Jedan zadnji vezni ili dva, to će Krstičević odlučiti. Ako ide na tandem, Nižić i Plazonić konkurenti su za drugo mjesto. Nižić ima skok, Plazonić konkretnije defenzivu.

Za nedjelju su sigurni bekovi Oremuš i Jozinović, te Kalinić na vratima. Dio momčadi koji je najlakše posložiti je napadački korpus. Vraća se Maglica kao istureni špic, Vršajević je desno, a Vuković iza Maglice. Ostaje pitanje lijevog krila, jer Caktaš je predugo izvan forme bez obzira na kojoj poziciji igra, Stojanović je dosad bio njegova alternacija, ali ozbiljno se nameće Kouassi. Je li u nedjelju prilika za debi 18-godišnjeg Afrikanca u startnoj postavi? U svakom slučaju, jer igra protiv Istre i podrška navijača najavljuju da je vrijeme za Crnog vjetra u početnom sastavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 21:26