TREĆI PORAZ U NIZU

Hajduk prvi put u povijesti izgubio u 'predgrađu'!

U 22. minurti Oršić je uz pomoć Jozinovića pogodio za 1-0, a u drugom dijelu Zaprešićani su imali puno sreće jer su Andrijašević i Vukušić gađali okvir gola
 Ronald Goršić/CROPIX

Dugih dvadeset godina, od početka HNL-a, Inter nije pobijedio Hajduk u svome dvorištu, a onda, nakon 15 sušnih utakmica, stigao je možda i najvažniji trijumf u novijoj povijesti Žutih.

Inter je pobijedio 1:0 i barem na jednu noć preskočio Rijeku i probudio se na 11. mjestu, dok je današnji trijumf označio sigurno 12. mjesto; Lučko ipak neće stići do senzacionalnog proljetnog preokreta. Hajduk je pak potpuno zasluženo upisao treći poraz zaredom, nastavio je rasprodaju ugleda i barem na jedno kolo odgodio potvrdu drugog mjesta. Neopisivo slavlje ustalog Diva iz predgrađa potpisao je mladi, 19-godišnji ofenzivac Mislav Oršić...

Vidjelo se od početka susreta da je Inter sa sebe napokon otresao strah i ogromno poštovanje koje ga je često u Zaprešiću stajalo rezultata kontra Splićana. Kao da su Žuti postali svjesni da ovaj novi, pomlađeni Hajduk još uvijek nije ni sjena sastavima koji su ledili krv u žilama domaćina. Ujedno je i šok u svlačionici, promjena vjetra koju je unio Borimir Perković pomogla da se društvo iz Zaprešića probudi i barem na trenutke djeluje kao momčad sa sredine jeseni.

Iako je u prvih 15 minuta Hajduk potpisao tri poluprilike, dva puta u izvedbi Ozobića te jednom Vukušića, Inter je u 22. minuti zasluženo poveo, i to pogotkom mladića koji ovoga proljeća Žutima drži glavu iznad površine.

1:0 - Oršić (22)

Mlinar je prebacio stranu za Kramarića, koji slijeva gura loptu za Oršića, a ovaj okreće čuvara te s desetak metara uz pomoć Jozinovića vara nemoćnog Blaževića.

Niti dvije minute nakon toga, Vujcic je gurnuo krasnu loptu za Budimira, koji iz vrlo dobre pozicije ipak gađa pokraj gola.

No Oršićev pogodak udahnuo je Žutima ogromno samopouzdanje; počeli su vladati igrom te stvarati sve više prilika, koje su već u prvome poluvremenu mogle riješiti susret. Naime, deset minuta prije odmora, Inter je stvorio pritisak koji je rodio dvije odlične prilike, ali je prvo obrana, pa potom i Blažević spasio Bijele uvjerljivijeg zaostatka.

Sve se po nogometnom pravilu moglo vratiti u 36. minuti, ali je lijep Caktašev pokušaj prošao koji centimetar pokraj lijeve vratnice. No ni to nije amnestiralo Bijele, koji su u Zaprešiću bili slabiji takmac. Prvi put nakon dugih 15 utakmica, nakon pet remija i deset pobjeda Hajduka. Pomlađeni Hajduk stvarao je tu i tamo poneke šanse, no Inter je rijetko kada izgledao tako dobro u svom dvorištu protiv redovito moćnijeg takmaca.

Nije se mnogo toga promijenilo u nastavku, iako je Hajduk ipak krenuo oštrije, odlučnije da preokrene utakmicu u Zaprešiću.

Žuti na početku nastavka nisu stali, već su Bijeli za oktavu više podigli razinu igru, što ih je nakon 15-ak minuta nastavka dovelo u izgledne situacije za izjednačenjem, a Inter da se nesvjesno povuče. Na krilima pojačanog ritma i pritiska, prvo je Andrijašević iz poluokreta u 58. minuti pogodio stativu, da bi nekoliko minuta potom Barišić prošao, Ozobić pucao, ali je Skulić požrtvovnim padom spasio vjerojatni pogodak Bijelih.

U samoj završnici utakmice Vukušić je sam izašao ispred Santinija, ali je pogodio - stativu!

Na kraju je Hajduk na stihiju pokušao doći do remija, dok je Inter strpljivo čekao kontranapade, međutim, rezultat se nije mijenjao. Na ogromnu radost domaćina, i novi, treći zaredom, posrtaj Hajduka...

INTER: K. Santini, Jančetić, Gulić, Skulić, M. Kramarić,T. Šarić, Vujčić, Šćrbec, Mlinar, Oršić, A. Budimir.

HAJDUK: Blažević, Barišić (od 79. Kukoč), Milović, Neretljak, Jozinović, Radošević (od 27. Elez), Andrijašević, Caktaš, Kiš (od 62. Vuković), Ozobić, Vukušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:48