SPLITSKI MERCATO

HAJDUK ŽELI VRATITI IBRIČIĆA! Na splitskom popisu se nalazi i Gruzijac Iluridze

Ibro bi prema Hajduku bi mogao jedino ako raskine ugovor s Lokomotivom, ali priča ionako nema konkretne obrise, već samo jednostranu, Hajdukovu sanjarsku želju
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Senijad Ibricic slavi postignuti pogodak.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

U Hajduku razmatraju kako dovesti pojačanja. To nije tajna. Bijeli bi željeli ozbiljno ući u nastavak prvenstva, pogotovo jer više nemaju više europsko opterećenje i trebaju iskoristiti što im konkurencija nosi taj teret. Ali pritom imaju jedan ograničavajući faktor, a to je novac. Ne mogu kupovati, kako je to naglasio Brbić prije tri dana, nego mogu jedino dovoditi slobodne igrače.

Tko im je zanimljiv? Htjeli bi igrača poput Ibričića, plemenitu "desetku" koja zna asistirati i zabiti. Ali, Ibričić je vezan ugovorom s Lokomotivom još godinu dana i premda je ovog ljeta imao nekoliko ponuda za nastavak igranja u Turskoj, gdje je prošlo prvenstvo proveo na posudbi, još uvijek se Ibro nalazi u Moskvi. Prema Hajduku bi mogao jedino ako raskine ugovor s Lokomotivom, ali priča ionako nema konkretne obrise, već samo jednostranu, Hajdukovu sanjarsku želju.

Drugi na popisu je Giorgi Iluridze, 21-godišnji napadač Dile u dresu s brojem 10, igrač koji se očito svidio struci Hajduka. Za razliku od Blaževskog koji u prosincu puni 28 godina, hitri i neugodni dribler Iluridze u veljači je napunio 21. godinu. Sa 18 je prošao sezonu u Anžiju, ali bez upisanog nastupa. Iluridze bi na Poljud mogao jedino bez odštete, a kako će to Hajduk riješiti, pitanje je za Upravu i struku. Jer, Iluridze s Dilom treba igrati protiv Rapida u play-offu Europske lige. U svakom slučaju, doznaje se da bi Hajduk htio Iluridzea, ali nije poznato u kakvim bi se okvirima posao mogao realizirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:34