TRENER BRANI SAMMIRA

'IGRAČE ĆU PODSJETITI DA SU OD ZADRA ISPALI U KUPU' Kruno Jurčić motivira Modre

 Goran Mehkek / CROPIX

U Maksimiru je opet glavna vijest Dinamo, reprezentaciju i utakmice protiv Srbiju sjetimo se svaki put kad pogledamo prema tribinama, kako li su tada bile pune i zajednički disale. Za Dinamo, nažalost, odavno utopija.

Ali, iako je naslov prvaka odavno riješen, Modri se za svaku utakmicu i dalje pripremaju kao da je presudna. Osam, devet, 10 ili 20 igrača, koliko god ih je bilo na treningu, trenerovog popusta nije bilo. Zadar je važan, iako će Dinamo krenuti bez nekoliko standardnih igrača.

- Stanje nije idealno. Nema Šimunića, Ibaneza, kojega smo mogli isforsirati, ali nismo željeli, Jedvaj ima žute, Brozović crvene kartone. Čopa više i ne spominjem. Svi ostali su na dispoziciji - rekao je Kruno Jurčić, potvrdivši da će u utakmicu protiv Zadra krenuti s Gancem od prve minute.

- Stoperski će par biti Addy-Šimunović. Iako smo na pripremama kao alternativni par uvježbavali Šimunovića i Čalušića, Addy je došao i moramo mu dati priliku. Nije prošao pripreme, želim vidjeti u kakvom je stanju. Na treninzima se čini da se radi o dobrom igraču.

A u kakvom je stanju Sammir, jesu li ga pogodili zvižduci u Walesu?

- Ne znam, to morate pitati njega. Mi u svlačionici imamo puno rasa, nacionalnosti, vjera, nikad nismo gledali na to, to se zna. Sammir je uvijek imao našu podršku, ima je i sad.

Vratimo se Zadru, nakon dva remija, očekuje se trijumf?

- Osnovni je zadatak popraviti efikasnost. Očekujem to od naših napadača, Krstanović se vratio, Čopa čekamo, ali osim njih očekujem i doprinos ofenzivnih veznjaka. Naravno da ću igrače podsjetiti i na to da su od Zadra ispali u Kupu, moram im to naglasiti, u trenucima sezone kad nije lako pronaći dodatan motiv, mi ćemo ga sigurno pronaći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:01