GANAC U MAKSIMIRU

'SRETAN SAM U DINAMU, ŽELIM OSTATI' Addy zadovoljio Jurčića i na ljeto potpisuje ugovor

U Europi je puno teže igrati nego u Kini, ali mislim da sam se uspio vratiti i ponovno prilagoditi europskim zahtjevima - rekao je ganski reprezentativni stoper
 Ronald Goršić/CROPIX

"Želim vidjeti kakav je i zato će do kraja sezone imati veću minutažu od ostalih." Kazao je to Kruno Jurčić uoči utakmice sa Zadrom krajem ožujka za Leeja Addyja.

U međuvremenu je Ganac odigrao pet susreta po 90 minuta u kojima Modri nisu primili niti gol. Naravno, ne samo njegovom zaslugom, ali u tim je utakmicama Addy, čini se, zadovoljio Jurčićeve i Dinamove apetite. Premda će se njegova prava kvaliteta vidjeti tek u pravim europskim dvobojima - a on je dosad odigrao tek jedan europski susret, u teškom porazu Crvene zvezde u Rennesu (0:4) - u Dinamu bi već na ljeto mogli jednogodišnju posudbu pretvoriti u ugovor.

Jasno, nešto će Modri trebati platiti i njegovu aktualnom poslodavcu, kineskom Delian Aerbinu, no očekuje se da to ne bi trebala biti prevelika prepreka i da bi Addy već prije početka iduće sezone mogao postati sto posto Dinamov. Može pokriti puno pozicija u obrani, igrati čak i lijevog beka, svakako bi mogao biti od koristi za Europu. Da se nešto oko Addyja "kuha" potvrđuju i vijesti iz Gane. Tamošnji mediji objavili su Addyjevu izjavu koji je na pitanje o ostanku u Dinamu rekao:

- Čuo sam i ja za tu mogućnost, sretan sam zbog toga, sretan sam ako ću ostati u Zagrebu. Samo se moram koncentrirati na svaku sljedeću utakmicu. U Europi je teže igrati nego u Kini, ali mislim da sam se uspio vratiti i ponovno prilagoditi europskim zahtjevima - rekao je Addy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:47