DERBI ZAČELJA

Inter u 83. minuti do pobjede nad Istrom 1961.!

U Zaprešiću se lakše diše nakon teško izborene pobjede
 Ranko Šuvar / Cropix

ZAPREŠIĆ - Naoko loš udarac Golema u 83. minuti ipak je zahvaljujući nespretnoj intervenciji debitanta u 1. HNL Lovrića završio u mreži te su nogometaši Intera drugo domaćinstvo u nizu okončali pobjedom. Pogreška je pogodila mladog vratara Puljana koji je nakon utakmice ronio suze dok ga je trener Scoria očinski tješio iako možda baš zbog tog rezultata sljedećeg vikenda možda više neće imati posao. Uprava Istre 1961 je nezadovoljna i navodno je već obavila preliminarne razgovore s Antom Mišom.

Utakmica je započela vjerojatno najbržim 11-ercem u povijesti HNL-a. Šimčić je fućnuo u 44. sekundi primijetivši da je Barišić odgurnuo Dodu, ali je Jonjić pucao preko vratiju. Dvije najbolje prilike prije jedinog pogotka, ne računajući kazneni udarac, imali su gosti. Šehić je promašio „nemoguće“, dok je Traoreov udarac obranio Čović koji je ovaj put dostojno zamijenio Delača. Regrut Chelsea je ozdravio, u ponedjeljak bi trebao početi s treninzima, a u najboljem raspletu mogao bi braniti već u subotu protiv Rijeke. Šehiću se u posljednjim minutama utakmice revanširao Dodo kada je s metra i pol prebacio prazna vrata.

Sukladno rezultatu nakon utakmica bolje raspoložen bio je domaći trener Borimir Perković.

- Na igri obje momčadi vidjela se velika važnost ove utakmice. Nas je presjekao rano promašeni jedanaesterac, a to se vidjelo po tome što je Istra do dvije odlične prilike došla nakon naših pogrešaka. Moram priznati da smo do pobjedničkog pogotka došli uz dozu sreće. Jako nam je nedostajao suspendirani Miro Šarić jer je ova utakmica kao stvorena za njega. Šteta što ga neće biti ni protiv Rijeke, kao i Budimira koji je zaradio nepotrebni žuti karton. Ne vjerujem ni da će Grgurović biti spreman za sljedeće kolo.

Elvis Scoria bio je dugo vremena zamišljen.

- Neodlučeni rezultat bio bi realan s obzirom na prikazanu igru obje momčadi. Inter je bolje otvorio utakmicu, ali nakon toga smo mi pola sata bili nadmoćniji. Imali smo dvije prilike za koje je malo reći da su stopostotne, ali ih nismo realizirali i na kraju primili nesretan pogodak. Nikome ne zamjeram ništa kod te akcije. Šehića i Kacića sam zamijenio zbog ozljeda dok sam Barišića rano povukao jer je imao žuti karton i psovao suca. Bojao sam se da ne ostanemo s desetoricom igrača. Ne bih komentirao skandiranje i poruke navijača Istre (Scoria odlazi,nap. a.).

INTER - ISTRA 1961 1-0 (0-0)

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica) 6. Strijelac: 1-0 Golem (83). Žuti kartoni: J. Barišić, Cavrić, Golem, Budimir (Inter); G. Barišić (Istra). Igrač utakmice: Toni Golem. Stadion: ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 300.

Inter (3-4-1-2): Čović 6.5, J. Barišić 6, Budimir 6, Buden 5.5 (od 75. Bosec 6), Batarelo 5.5 (od 55. Ceraj 5), Cavrić 6, Golem 6.5, Jonjić 5.5 (od 55. Stipković 5.5), T. Šarić 6, Gulić 5.5, Dodo 6.

Istra 1961 (3-5-1-1): Lovrić 6, G. Barišić 5 (od 31. Deak 6), Pauletić 6, Kacić 6 (od 86. Okić -), Švrljuga 5.5, Anđelković 5.5, Tadić 6, Traore 6, Bodrušić 5.5, Roce 6, Šehić 5 (od 52. Prelčec 5).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 18:05