POSAO U LOKOMOTIVU

'JEDINO JE SIGURNO DA ZA TJEDAN DANA MORAM NATRAG...' Bilić o neizvjesnoj budućnosti

Brojne su kontroverze oko statusa Slavena Bilića i njegova stručnog stožera u Lokomotiv Moskva. Bivši hrvatski izbornik u četvrtak se direktnim letom Moskva - Split vraćao kući, na kratki odmor, s obzirom na to da su pripreme devetoplasiranog ruskog prvoligaša (2012/13.) zakazane za 14. lipnja...

- Iskreno rečeno, zaželio sam se obitelji i jedva dočekao da napokon otputujem u Split - javio se Bilić iz moskovske zračne luke neposredno prije ukrcaja u zrakoplov za Hrvatsku.

Iz njegova razgovora nismo uspjeli zaključiti kakva je realno njegova i perspektiva suradnika iz stožera, na klupi Lokomotiva.

- Ono što vam mogu reći jest da smo praktički tri dana predsjednica Olga Smorodskaja i ja imali brojne sastanke u klubu, razgovarajući o bližoj budućnosti kluba. U srijedu smo se tako sastali sa Savjetom direktora, što je po naški uprava kluba, kojom smo prilikom otvoreno porazgovarali o svemu. Osvrnuli smo se na prošlu sezonu i tom sam prilikom opet ponovio da je nedvojbeno ona neuspješna te da kao trener preuzimam odgovornost na sebe u domeni svog posla. Potom sam u kontekstu iskustva u toj prvoj mi sezoni ruske lige, odnosno rada u Lokomotivu, iznio viđenje što bismo kao klub, i naravno, mi kao struka, trebali učiniti da se u idućoj sezoni ostvare rezultati na razini očekivanja kluba.

Vjerojatno ste im kazali ono što je i logično, da se Lokomotiv napokon mora pojačati?

- Ponavljam, iznio sam svoju viziju i uvjerenje da se temeljem takvog ekipiranja može napraviti željeni iskorak. Oni su to saslušali, imali su i pitanja, iznijeli neke svoje stavove i sada je na njima da vuku daljnje poteze.

Što to znači, da prihvate vaš plan, odnosno da ga počnu ispunjavati? Ili je još, kako nam se čini, posve neizvjesno hoćete li ostati trener Lokomotiva? Složit ćete se da je ova situacija, objektivno gledano, nelogična. Za osam dana počinju pripreme, a u klubu uopće nema definirane ideje prijelaznog roka, a kamoli kadrovskih poteza za koje ionako treba vremena?

- Jedino što vam sa sigurnošću mogu kazati jest da ću sa suradnicima 13. lipnja stići u Moskvu radi početka priprema – kazao je Bilić i onda morao u avion za Split...

Sve to upućuje na to da je daljnja suradnja Bilića i Lokomotiva još uvijek neizvjesna. Jača i dojam da se ta suradnja nastala na trogodišnjem planu stvaranja momčadi za vrh, nije pomakla dalje od prve točke, angažmana trenera prošle godine. U nogometu tih razina takvo “stand by” stanje tjedan prije priprema za novu sezonu definitivno nije logično. ..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:28