U MAKSIMIRU SE PITAJU

'Jesmo li za Badelja mogli dobiti još koji milijun eura?'

Nakon utakmice protiv Walesa, cijena mu je porasla. Neki menadžerski izvori tvrde da već sad vrijedi 2 milijuna eura više od cijene za koju ga je pustio modri klub
 Drago Sopta/CROPIX

Na jučerašnjoj press konferenciji u Maksimiru trener Dinama Ante Čačić spomenuo je Milana Badelja, bivšeg kapetana Dinama, u iznimno pozitivnom kontekstu. Spomenuvši Badeljovo izvrsno uklapanje u Bundesligu želio je Čačić pohvaliti i HNL. Mogao je pohvaliti i sebe, jer ga je upravo on vratio na prirodnu, 'Badeljovu poziciju' s koje se domogao njemačkih travnjaka.

No, kad se malo vratimo na taj transfer, nekako se ne možemo oteti dojmu da je cifra od 4,5 milijuna eura, za koliko je transferiran bivši kapetan, nekako skromna u odnosu na bivše prodajne cijene maksimirskog kluba. Ne trebamo sad spominjati transfere Luke Modrića, Eduarda, Ćorluke ili Lovrena, koji su prodani za ogroman novac u lige Petice, možemo se sjetiti prodaje Ognjena Vukojevića u kijevski Dynamo za 6 mlijuna eura. U usporedbi s njima transfer Badelja je tanašne prirode, naročito s aspekta da se radi o bivšem kapetanu Dinama i reprezentativcu posebnog talenta. Je li ga Dinamo mogao prodati za veću cijenu? Vjerojatno jest da je još čekao i licitirao, te da Badelj nije tako inzistirao na odlasku.

Recimo, nakon ove partije koju je bivši kapetan ponudio s Walesom, te mogućim ustaljivanjem u udarnom sastavu Igora Štimca, cijena mu je sigurno porasla. Neki menadžerski izvori tvrde da već sad vrijedi 2 milijuna eura više od cijene za koju ga je pustio modri klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:54