HAJDUKOVI BRAZILCI

Joga bonito na Poljudu: Iz Fluminensea stižu veznjak Higor i napadač Matheus!

Veznjak Higor je mlađi, njegova vrijednost na tržištu vrti se oko 150.000 eura, a napadač Matheus Carvalho nešto je afirmiraniji i procijenjen je na pola milijuna eura

Pompozno je najavljena suradnja Hajduka s brazilskim Fluminenseom. U Rio su putovali šef struke Sergije Krešić i savjetnik uprave Fredi Fiorentini, dogovorena je sportska suradnja i gostovanje Hajduka u Brazilu nakon Mundijala 2014. godine, pa i o revanš na Poljudu, za što je Hajdukov “capo di tutti capi” dr. Josip Paladino unaprijed ustvrdio da se radi o sjajnom poslu.

Hajduk bi već za ove zimske pripreme trebao pojačati svoj igrački kadar s dvojicom Brazilaca. To su, saznajemo, jedan veznjak i jedan napadač. Čeka se njihov pristanak na poziv Hajduka.

Mlad i mlađi

Oni su Higor Rodrigues Barbosa Leite, 19-godišnji veznjak (r. 2. lipnja 1993.) i Matheus Thiago de Carvalho, 20-godišnji centarfor (r. 11. ožujka 1992.), koji se tek bore za mjesto među prvotimcima Fluminensea. Veznjak Higor je mlađi, njegova vrijednost na tržištu vrti se oko 150.000 eura, a napadač Matheus Carvalho nešto je afirmiraniji i procijenjen je na pola milijuna eura.

Odšteta u omjeru 60:40

Prema najavljenom aranžmanu Hajduk bi preuzeo plaćanje Brazilaca (oko 5000 dolara mjesečno), a u slučaju transfera iz Hajduka odštetu bi dijelili 60:40 za Fluminense. Čini se kao “perpetuum mobile”, još samo da Brazilci budu pravi, i pojačanja za bijele. Onda bismo u drugom dijelu sezone mogli gledati Hajdukovo proljeće, ili joga bonito na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:05