NEMA OPTEREĆENJA

Kovačić: Znam da ne igram dobro, ali nema panike. Tek sam na početku!

'Pa ja sam tek na početku, eto, tek sad ću postati punoljetan. Istina je, drugi dio sezone nije bio pravi, znam ja to. Mlad sam, usponi i padovi sastavni su dio nogometa'
 Tomislav Krišto / CROPIX

Mateo Kovačić debitirao je za prvu momčad Dinama sa 16 godina, šest mjeseci i četiri dana na utakmici s Hrvatskim dragovoljcem. Ove sezone u Prvoj HNL postigao je četiri pogotka, u Europi je dodao jedan, onaj Lyonu u, znate, "onoj" utakmici koju bi u Dinamo svi rado zaboravili. Kad smo ga pitali kako bi sam ocijenio svoju sezonu ocjenama od 1 do 5, evo što je rekao:

- Trojka, ako sam strog, četvorka ako sam blaži...

Pošteno, nije si upisao "odličan". Evo i objašnjenja:

- Prvi dio sezone bio je bolji, drugi lošiji. Ali, mislim da smo pred kraj ove sezone svi pali u formi, pa tako i ja. Imali smo veliku bodovnu prednost, pa se to onda tako rasplete. Definitivno, moj prvi dio sezone i ovaj drugi nisu za usporedbu.

Neki stručnjaci s kojima smo razgovarali kažu da stagnirate, a i sami ste priznali da ovoga proljeća niste bili pravi. Plašite li se da bi se ta stagnacija mogla nastaviti?

- Niti približno još nisam pokazao svoje pravo nogometno lice. Pa ja sam tek na početku, eto, tek sad ću postati punoljetan. Istina je, drugi dio sezone nije bio pravi, znam ja to. Mlad sam, usponi i padovi sastavni su dio nogometa.

Znači, nema brige u vašim mislima?

- Nema. Pa tko ne bi volio svaku utakmicu odigrati savršeno, zabiti gol. Ali nije to uvijek moguće. Treniram, radim, tako da zaista nemam nikakva opterećenja.

Vi svakako želite napraviti veliku karijeru, pa nam kažite što ste vi shvatili, gdje griješite?

- Imam previše dodira s loptom! Ulazim u neke duele koji nisu potrebni. Trebam odigravati od prve, brže distribuirati loptu. Ali imam vremena to pohvatati, mlad sam. Praktički, ja sam još junior! Preda mnom je vrijeme u kojem ću ispravljati greške i siguran sam da ću napraviti ogroman napredak.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:19