MAMIĆ OPET BIO GLAVNI

Ljutiti Jurčić: Kad se ovako pobijedi nikoga ništa ne zanima!

'Igrači su probudili inat kao refleksiju na sve što se događalo, na tome im sve čestitke! Znao sam da možemo dobro proći'
 Drago Sopta / Cropix

U Maksimiru nije puknuo trener, nego - petarda! Dinamo je podsjetio na najbolja ovosezonska ostvarenja, ovo svakako spada među njih. Poletna momčad Krunoslava Jurčića toliko je bila napaljena, odlučna, rastrčana, razigrana i efikasna da je zahvaljujući nedvojbenoj kvaliteti goste ostavila i bez teoretskih izgleda.

Pet pogodaka, još barem pet šansi, jedna greda ( Chago), to je bilanca uspješne večeri koja u Maksimir vraća mir i zadovoljstvo. Novinarima se po tradiciji prvo obratio gostujući trener:

- Sigurno je da smo u Zagreb došli vrlo ambiciozni, nebismo li pokušali iskoristiti Dinamov negativan rezultatski niz te određenu psihološku situaciju koja domaćinu nije išla na ruke - počeo Branko Karačić. - Međutim, naišli smo na vrlo rastrčanog protivnika, kome smo i sami pomogli - ne ide bez agresivnosti u vezi ni bez koncentracije u navali. A naša zadnja linija bježala od odgovornosti, povlačila se, “uvlačila”, omogučavajući domaćima poznatu igru kratkih pasova. Još smo dobro i prošli!

Karačić kaže da je to bio najlošiji Šibenik od kad je on trener:

- Ispričavam se našim navijačima!

Istaknuo je da ga još više ljuti što su napravili dvije gluposti glede kartona:

- Zec je zaradio treći, eliminacijski, Jurčević crveni. Debakl je stoga potpun. A Dinamu iskrene čestitke.

Krunoslav Jurčić nije skrivao oduševljenje, makar se klonio euforije:

- Vrlo sam sretan reakcijom svojih igrača, ovo je njihova velika pobjeda. U zaista negativnoj atmosferi kakva je stvarana u posljednje vrijeme, možemo egzistirati mi stariji koji smo štošta prošli, no mladim ljudima je neusporedivo teže. Srećom, probudili su inat kao refleksiju na sve što se događalo, na tome im sve čestitke! Znao sam da možemo dobro proći jer Šibenik je takav - želi igrati, nadigravati se, želi zabiti, nije njegovo da se skupi u bunker i misli samo na destrukciju. Takav nam partner odgovara.

Jurčić smatra da je dotična večer bila idealna za povratak mira:

- Ne da znam, nego sam uvjeren da naši mladi igrači mogu još više napredovati.

Moderator press konferencije Siniša Jagodić je poslije očitovanja dvojice stručnih šefova pozvao dvadesetak nazočnih novinara da pitaju. S obzirom na to da se nitko nije oglasio desetak sekundi, Jagodić je zaključio:

- U redu, pitanja nema, stoga završavamo.

Na to je Jurčić poskočio prilično revoltirano i sarkastično dodao:

- Eto kako to ide, kad se pobijedi 5:0 nikoga ništa ne zanima!

Htio je valjda reći da je okružen isključivo neprijateljima koji žele zlo i njemu i Dinamu, što je, naravno, sasvim neutemeljeno. Da nekako spasimo stvar i potaknemo kolege da se uključe, povikali smo: “Čekajte, nismo još gotovi, reci nam, Kruno, barem to kakav je plan za slijedeća dva tjedna u kojima nema službenih nastupa!?” Međutim, iz pozadine, tamo negdje iz susjedstva wc-a oglasio se gnjevni sportski direktor Zoran Mamić:

- Kruno, ne odgovaraj ništa, idemo što ovaj pita o programu rada, a nitko ništa ne pita o utakmici i pet komada...!

Kao prvo, Mamić mlađi se malo zaletio - nije pitao “ovaj”, nego akreditirani novinar Sportskih novosti kome ne pada na pamet da kod njega, Zorana Mamića, traži dopuštenje za ono što će izustiti. Ništa nije pomoglo, Jurčić se na konsternaciju izvjestitelja doista povukao. Ako je to bilo dovoljno za sreću Zorana Mamića, onda smo sretni i mi.

Što reći, osim da je sve to sličilo na “ludu kuću”. Križao se i gostujući trener, Branko Karačić, koji je u neformalnom dijelu seanse skromno potencirao jedan detalj:

- Koji je rezultat bio kad je Butina igrao rukom izvan vlastitog šesnaesterca, zar je stvarno bilo 0:0? Ne razumijem zašto suci tu intervenciju nisu kaznili slobodnim udarcem...

No dobro, to su ipak sitni detalji, što zna i Karačić. Ove nedjelje Dinamo je bio toliko dominantan da bi bez otpora pao i mnogo snažniji protivnik.

Zbog toga, zbog svega viđenog tako zornog, reporteri vjerojatno i nisu bili raspoloženi za sipanje upitnika - sve se vidjelo na travi, na čemu stvarno valja čestitati i igračima i treneru. Drugi nas ne zanimaju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:28