HAJDUKOVA POJAČANJA

'Ne samo da su se uklopili u financijske gabarite, nego su i ispod te razine'

 Mario Todorić/CROPIX

Hajduk je na Poljudu službeno uz zrno pompe predstavio trojicu novih igrača, svi iz "domaće reprodukcije": Goran Blažević, Goran Milović i Filip Ozobić.

Prvi je pred novinarima govorio sportski direktor Hajduka Milo Nižetić.

- Posao nije bio jednostavan, predsjednik Maleš je uložio veliki trud da ih dovede, ali to su tri karakterna igrača od kojih očekujemo da daju obol u boljoj igri momčadi. To su momci koji ne samo da su se uklopili u nove financijske gabarite, nego su i ispod te razine. Blažević je odličan golman reprezentativnog kalibra, s Milovićem smo dobili igrača jakog u skoku i u igri jedan na jedan, a Ozobić je polivalentan igrač ogromnog kapaciteta koji je igrao i u Ligi prvaka za Spartak - rekao je Nižetić, otkrivši kako će od neke njegove iduće prodaje iz Spartaka, prema dogovorenoj klauzuli na poljudski račun sjesti 10 posto tog transfera.

S Blaževićem je ugovor potpisan na četiri godine (sve do njegove - tridesete, vratari su kao vino, što su stariji to su bolji!), navodno ima “rastuću” godišnju gažu oko stotinjak tisuća eura po sezoni, Milovićem na 3,5 godina, a Ozobić je kako je i poznato do kraja sezone na posudbi. Blažević je dobio broj 1 na dresu, Milović 5, a Ozobić 7, pa je jasno kako na Poljudu više ne računaju na Subašića, Miličevića, a 7 je bio slobodan još od Vejića.

Novi čuvar mreže Hajduka je bio vidno zadovoljan.

- Izuzetno mi je drago da sam se vratio u svoj klub i grad, želim zadovoljiti struku i navijače svojim obranama. Već sam bio na Bilićevu popisu za reprezentaciju, ali ako nastavim s formom iz Šibenika, u dogledno vrijeme možda poziv dođe ponovno - kazao je Blažević.

Milović se iz susjednog Parka mladeži preselio na Poljud.

- Presretan sam, mnogi ne znaju da sam kao 10-godišnji dječak bio u Hajduku, ali sam spletom okolnosti završio u Splita. Okrenuo sam novu stranicu u karijeri, ne bih se htio vraćati na nesuglasice sa Splitom. Hajduk se potrudio da me dovede. Iako nisam trenirao mjesec i pol, imam dovoljno vremena za dovest se u formu do nastavka prvenstva.

Mladi reprezentativac Ozobić na predstavljanje je stigao ravno s aerodroma.

- Odmah se vidi da je Hajduk velik i organiziran klub. Hvala svima na dobrodošlici. Imao sam još neke ponude, ali sam se ipak odluči za Hajduk jer želim igrati pa se nadam da ću ostati i duže od ljeta. U Spartaku sam igrao za drugu ekipu, velika je konkurencija jer samo 6 stranaca može igrati. Najdraža pozicija mi je odmah iza napadača, ali mogu igrati bilo gdje u veznom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:40