VELŠANIN NA UDARU

NEVOLJE U RAJU? Baleu navijači zvižde, Ronaldo ga psuje, a trener ga upozorava!

Altruizam je važna komponenta u skupini, sebično ponašanje nije primjereno - kaže Ancelotti
 AFP

Cristiano Ronaldo nakon 17 prvenstvenih utakmica na Santiago Bernabeuu nije zabio gol, a itekako je mogao da mu je Gareth Bale gurnuo loptu u kontri, kad su već vodili protiv Espanyola 2:0. Ljutio se Portugalac žestoko, čak je opsovao suigrača, što je jako ružno, tim prije što Ronaldo prvi ne bi dodao loptu da se našao u Baleovoj poziciji. U to smo uvjereni. Velšanin je išao sam na vrata i normalno da je šutirao, loše po njega što je promašio. Međutim, što je Messi na Camp Nouu, to je Ronaldo na Santiago Bernabeuu, ikona i idol.

S tribina se zviždalo Baleu, navijači ne zaboravljaju kako nije asistirao Benzemi u utakmici s Valencijom na Mestalli. Tada je doista bio malo sebičan, mogao je poslužiti kolegu jednostavnim pasom na ziceru. Kako će sve skupa doživjeti Bale?

Neće to sigurno dobro primiti, jer u subotu nije bio kriv, a i u slučaju Karima Benzeme je imalo rezona da sam završi akciju, pa ni tada nije bio potpuno odgovoran. On nema kredit niti približno kao Ronaldo, kojem se ne spočitava ego, nego se njegov nezasitan poriv za zabijanje golova tumači kao vrlinu velikog igrača.

- Altruizam je važna komponenta u skupini, sebično ponašanje nije primjereno - prokomentirao je Realov trener Carlo Ancelotti, također opomenuvši Balea, dodajući:

- On je odigrao vrlo dobru utakmicu, navijači su u toj situaciji tražili da doda Cristianu. Bale je za nas važan igrač, jedan od temeljnih, kao i Ronaldo. Zajedno su jako kvalitetni i samo želim da daju što je više moguće.

Ipak, Alvaro Arbelao je podržao Velšanina:

- Svi vrsni igrači imaju cilj zabiti, jednako vrijedi i za Ronalda, i za Messija. Bale uvijek završava sezonu kao jedan od najboljih asistenata i Ronaldo je postigao dosta golova na njegova dodavanja.

Gotovo se zaboravilo da je u prvom poluvremenu Bale majstorski pogodio iz slobodnog udarca za 2:0. I da nikad nije bio škrtac kad je trebalo distribuirati lopte. A valjda ima pravo na osobne prosudbe.

Ronaldo je u posljednjih pet službenih utakmica (računajući i klupsko SP) ostao bez gola iz igre, dao je jedan Valenciji s bijele točke. U nekim susretima nije niti igrao dobro, pogotovo s Atleticom u Kupu, ali trenera to ne brine:

- Cristiano je igrao kao i obično, nije bio strijelac s Espanyolom, ali dao je veliki doprinos - istaknuo je Ancelotti.

Kad je radi o njemu, čovjeku za kojeg se vjeruje da će danas primiti još jednu Zlatnu loptu za najbojeg igrača svijeta i na čijem kontu je ove sezone 26 prvenstvenih golova te 12 asistencija, logično je što Ancelotti očekuje da će vrlo brzo ponovno tresti mreže. Idealno za njih bilo bi da se dogodi već u četvrtak s Atleticom u uzvratu osmine finala Kupa kralja.

Ronaldo i Messi su golgeteri posebna kova, s time da je Portugalac ove sezone daleko bolji, tako nastavlja dominaciju koju je uspostavio u 2013/14. No, kad on puni statistiku, onda rijetko govori o drugima, je li im trebao dodati loptu ili nije. Opet, možda je i dobro za Real što se razbuktala polemika, ako će rezultirati većom posvećenosti momčadskoj igri, što im pomalo nedostaje, pogotovo otkako nema Luke Modrića. Ne samo u smislu sebičnosti, nego uopće tečnosti kombinatorike. A trebat će im za velika iskušenja koja su pred njima ove zime i proljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 15:59