OLAKŠANJE U MAKSIMIRU

PETROLUL IM DAO KRILA 'U Zagreb se vraća pozitivna vibra, navijači se vraćaju Dinamu!'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon prolaska u Europsku ligu u modroj svlačionici vladalo je iznimno dobro raspoloženje. Iako nema Lige prvaka, ovo natjecanje sasvim je dobra zamjena pa su plavi dečki itekako znali proslaviti jučerašnji trijumf.

- Sretan sam zbog uspjeha i pobjede ali nažalost dobio sam jedan nezgodan udarac, moram otići na pretrage - kazao nam je Arijan Ademi, te nastavio:

- Zaslužili smo ovu pobjedu, mislim da je trebala biti izražena s većom gol razlikom, ali dobro je i ovako. Sad je pred nama novi cilj, idemo probati prezimiti u Europi, mislim da je ova momčad sposobna za to.

Kojeg bi protivnika želio u skupini?

- Uopće ne razmišljam o tome, nemam posebne želje. Tko god dođe, imat će velikih problema s nama, možemo proći skupinu.

Ognjen Vukojević je također bio iznimno zadovoljan i sretan zbog pobjede, ali je na prvo mjesto stavio navijače.

- Publika je napravila zaista jako dobru atmosferu. Nosila nas je do ove pobjede. Nadam se da će u Europskoj ligi na Maksimiru biti još više navijača. Osjetio sam pozitivu na tribinama, stiže jedna pozitivna vibra u Zagreb, navijači se vraćaju Dinamu i to me jako veseli. Ako se sad dobro uigramo, a vjerujem da hoćemo i iskoristimo ovaj zanos, možemo igrati zanimljivu ulogu u Europa ligi.

Kad smo ga pitali koga bi želio za protivnika, on je kazao:

- Evo, kad me baš pitate. Htio bih Partizan! Mislim da bi to bio veličanstveni spektakl. Želio bih skupinu koja će napuniti maksimirski stadion.

Vratar Modrih Eduardo kazao je da je jučerašnju utakmicu Dinamova momčad igrala s velikim samopouzdanjem s obzirom na rezultat iz prve utakmice.

- Pobijedili smo što me čini zaista jako sretnim. Imali smo mnogo prigoda, šteta što nismo zabili više, ali, sad je najbitnije da smo prošli u skupinu Europske lige.

Jozo Šimunović opet je odigrao odličnu utakmicu i bio među najboljima.

- Hvala Bogu, pobijedili smo, ušli smo u Europsku ligu. Velika je stvar što smo imali prednost iz prve utakmice, ali i u uzvratu smo pokazali da smo bolji, imali smo mnogo više prigoda za pogodak. Sad s velikim pouzdanjem i vjerom u svoje mogućnosti čekamo ždrijeb i skupinu Europske lige, vjerujem da ćemo pružiti još mnogo zadovoljstva našim navijačima koji su jučer bili izvrsni, a vjerujem da će ih u skupini Europske lige biti još više, te da će se u Maksimiru uživati u pravom nogometu.

Nogometaši Petrolula nisu izgledali previše razočarani nakon poraza, kao da je i njima bilo jasno da su svojup rigodu propustili u prvoj utakmici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 21:46