ZAGREB ODUŠEVIO SRBE

'POKAZALI SMO EUROPI I CIJELOM SVIJETU KAKO SMO DOBRI BAŠ U SVEMU' Davor Šuker nakon utakmice

 Damir Krajac / CROPIX

Nakon utakmice čuli smo raznih izjava ljudi iz svečane lože. Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Niko Kovač:

- Sretan sam zbog ove pobjede, vidjelo se da su se momci psihički i fizički izmorili, utakmica je bila prepuna emocija i pritiska. Svaka im čast, skidam kapu.

Bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković nam je rekao:

- Hrvatska reprezentacija je pokazala da je najbolja u ovoj skupini. Brazil je u našim rukama. Iznenađen sam nekvalitetnom srpskom momčadi, kod njih je igralo ili previše staraca ili previše mladića, ali to sad nije bitno, važno je da se hrvatska nacija veseli.

Predsjednik Srpskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić bio je oduševljen gostoprimstvom Hrvata.

- Sve ovo što smo doživjeli u Zagrebu je za svaku pohvalu, čestitam organizatorima iz HNS-a i svih struktura, na stadionu je vladala prava nogometna atmosfera, bio sam šef naše ekspedicije i 1999. godine, ovo je velika razlika i u gradu i na stadionu, sve čestitke, zaslužena pobjeda hrvatske reprezentacije. Golove smo primili iz kiksova, malo smo se popravili u drugom poluvremenu, ali Hrvati su bili bolji i mislim da su se plasirali na SP u Brazil.

Jedan od dijelova srpske delegacije bio je i Ivan Ćurković koji je također priznao da je Hrvatska bila mnogo bolja.

- Prava kvalifikacijska utakmica, Hrvatska je bila bolja u prvom poluvremenu, Srbija nešto malo u drugom, Hrvatska je u suštini bolja i iskusnija momčad i nema zamjerke njenoj pobjedi.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker bio je oduševljen hrvatskom pobjedom:

- Čestitke igračima, stručnom stožeru i navijačima. Pokazali smo Europi i cijelom svijetu kako smo dobri baš u svemu. Ponosni smo. Dovoljno je ovo što ću sada kazati. Srpski nogometni savez dao nam je sve pohvale, svi su bili zadovoljni gostoprimstvom, atmosferom na stadionu, tri boda su ostala u našim rukama, svi smo sretni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:09