NAJVAŽNIJA UTAKMICA

'SUDAR S WALESOM JE PREKRETNICA, OVO KOLO ĆE POKAZATI TKO ĆE SE ODLIJEPITI, MI ILI BELGIJA' Šuker o utakmici

 Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije skidao osmijeh s lica pred utakmicu s Walesom. Pad Srbije u Maksimiru te pohvale koje su mu na pladnju izručili iz Srpskog saveza i Uefe raspoloženje su mu podigli na visoku razinu. Ne samo to, uspjeh mlade reprezentacije U-17 koja se plasirala na Europsko prvenstvo, trijumf selekcije U-21 i sjajan start Nike Kovača, kompletni HNS pretvorili su u “zemlju smiješka”. Ekspedicija koja je jučer stigla u Wales bila je skupina ljudi sretnih lica. Zdravko Mamić, Zorislav Srebrić, članovi Izvršnog odbora, reprezentativci i stručni stožer bili su ujedinjeni u emitiranju optimizma, samo što jedni drugima nisu pružali “daj mi pet”.

- Najvažnije je prošlo, uzeli smo tri boda protiv Srbije. Vjerujem izborniku Igoru Štimcu i igračima, do posljednje minute borit ćemo se s Belgijom za prvo mjesto - kazao je Šuker u uvodu.

Odmah je naglasio značenje današnje utakmice s Walesom:

- Sudar s Walesom može biti prekretnica. Baš bi ovo kolo moglo pokazati tko će se odlijepiti, mi ili Belgijanci. S Walesom će to biti borba za svaki centimetar terena, nadam se pobjedi Hrvatske. Naravno, ima još dosta do kraja, trebat će još “krvariti”.

Progovorio je prvi čovjek HNS-a i nešto o Garethu Baleu:

- Bale je jedan od najboljih igrača na svijetu. Jedan igrač može donijeti prevagu, ali na kraju odlučuje kompletna momčad. Vjerujem da će to biti hrvatska momčad.

Šuker je odlučio mnoge utakmice kao centarfor, Srbiju su “riješili” napadači Olić i Mandžukić, hoće li oni biti krucijalni i danas?

- Imaju više šansi jer su bliže golu, nadam se da će tako biti! Bio bih ja sretan i da netko iz obrane postigne pogodak, samo da mi pobijedimo - zaključio je predsjednik HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 16:25