PET KLUBOVA U ISTRI

RECESIJA U HNL-u Rijeka na najskuplje pripreme, Dinamo će u Turskoj potrošiti 500.000 kuna

Od deset prvoligaša na inozemne će destinacije ne tek nego čak pet; četiri u Tursku, jedan u Španjolsku
 CROPIX

Bit će ovo dosta skromniji siječanj; financijska kriza ne mari ni za čije aspiracije, stoga se sve svodi na prastaru odrednicu “koliko para, toliko muzike”, odnosno “pokrit ćemo se onoliko koliko je pokrivač dug”. Međutim, od deset hrvatskih prvoligaša na inozemne će destinacije ne tek nego čak pet; četiri u Tursku, jedan u Španjolsku, pet ih dakle ne mijenja “državljanstvo”.

- Ništa nam ne fali ovdje - poručio je Mladen Frančić, jedna od prošlosezonskih trenerskih senzacija s kojim smo se čuli na Staru godinu: - Baš sam u klubu, u Belupovu laboratoriju razrađujem program priprema. Prezadovoljni smo našim Cerinama, bazenom i fitness centrom u kojem ćemo primjenjivati najsuvremeniju metodu TRX koju forsiraju i američki marinci!

Veseli se Rovinju:

- Bit će tamo i Lokosi, prvi suparnik u nastavku natjecanja, mjerkat ćemo ih izbliza...

Veli da se o famoznoj turskoj rivijeri nije razmišljalo:

- Puno je važnije igračima podmiriti dugove!

Lokomotiva je rovinjski gost još iz trećeligaške ere, tehniko Igor Cvjetković ističe sjajno gostoprimstvo i smještaj u hotelu Park, solidna igrališta od kojih ono u Rovinjskom Selu ima i rasvjetu. A cijena je prihvatljiva. Do Antalye se svratilo samo jednom, dok je šef struke bio Ljupko Petrović:

- Tada se ujedinilo nekoliko klubova i putovalo istim avionom tako da smo uštedjeli na prijevozu.

Danas pogotovo dominira skrb o svakoj lipi. Goran Vučević, novi sportski direktor Hajduka:

- Poradi toga ćemo u Tursku letjeti redovnom linijom iz Sarajeva jer smo ustanovili da je to najjeftinija opcija. A do Sarajeva otići busom.

Lider iz Maksimira sebi može priuštiti štogod želi, Zdravko Mamić predobar je gazda da bi ikad ikome išta nedostajalo, premda o razbacivanju nema ni govora i svako kresanje troškova je dobrodošlo. Možda će i sada braća Vasilj iz Međugorja u svojoj Regini ugostiti Dinamo bez ijedne kune. Predmnijeva se da je u Njemačkoj sve podmireno to jest besplatno, a u Turskoj se all inclusive po osobi (bit će ih oko 40) dnevno plaća 100 eura. Računajući prijevoz to će valjda biti nešto više ili manje od 500 tisuća kuna.

- Mi ćemo potrošiti najviše 100 tisuća kuna - izračunao je glavni Istrin operativac Neven Šprajcer. - To nas, međutim, ne obeshrabruje kad je posrijedi zaostala utakmica s Plavima: želimo pobijediti!

Riječani, eto, Tursku mijenjaju Španjolskom. Matjaž Kek sigurno je pronašao optimalno rješenje. Neznatno skuplje, zbog duže avionske rute. S one strane Pireneja boravit će se poslije osam godina, nije loše iskušati nove mogućnosti. Damir Mišković i Gabriele Volpi sve su odobrili bez okolišanja, kako i ne bi kad im je klub sinonim za propulzivnost!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:27